Білий дім кілька разів відхиляв пропозицію Пентагону надати Україні снаряди з білим фосфором - NBC News

Сьогодні,   07:21    124

Високопосадовці Пентагону рекомендували надати Україні боєприпаси з білим фосфором для використання на полі бою, але Білий дім декілька разів відхиляв цю ідею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NBC News з посиланням на трьох американських посадовців, знайомих з питанням.

«Високопоставлені посадовці Пентагону рекомендували уряду США надати Україні боєприпаси з білим фосфором для використання на полі бою, але Білий дім декілька разів відхиляв цю ідею», — повідомили джерела.

Останні новини:  Ресторан української кухні вперше увійшов до престижного рейтингу Michelin Guide

Пентагон рекомендував надати Україні снаряди з білим фосфором в рамках декількох пакетів допомоги для маскування військ за допомогою світла та диму, який виникає при використанні таких боєприпасів.

За словами співрозмовників NBC, якщо це рішення буде ухвалено, то такі боєприпаси не будуть вказані у переліку вмісту пакета військової допомоги, як це було з попередньою зброєю та боєприпасами, які США надсилали Україні, але не оголошували про це публічно.

Останні новини:  Британія передасть Україні 16 САУ AS90 замість обіцяних 12

Водночас двоє посадовців сказали, що побоювання навколо білого фосфору, пов’язані з тим, що він може нашкодити цивільному населенню, утримали представників адміністрації Джо Байдена від схвалення цього рішення.

Під час конфліктів ХХ століття, включаючи Другу світову війну та війну у В’єтнамі, США використовували білий фосфор проти ворожих військ. Зараз США використовують білий фосфор в артилерійських снарядах для створення диму та приховування пересування військ, а також для освітлення поля бою. Рекомендація Пентагону полягала в тому, щоб надати Україні артилерійські снаряди з білим фосфором для створення світла та диму, а не для використання проти ворожих військ.

Останні новини:  Допомога від Росії може стати найбільшим стимулом для економіки КНДР, – Bloomberg


news-xl.net