Автопілот Ford BlueCruise отримав чергове оновлення

Сьогодні,   11:45    172


Система 1.4 краще працює в кривих малого радіусу, а також у погану і ясну погоду, коли сенсори і датчики можуть періодично “сліпнути”. Ці поліпшення дають змогу їхати в режимі “без рук” у 5-8 разів довше, ніж з автопілотами попередніх версій.

Компанія Ford представила нову ітерацію власного автопілота BlueCruise. У версії 1.4 він став набагато краще працювати в крутих поворотах і на вузьких смугах, а також у погану погоду і під час “засліплення” сенсорів яскравим сонцем. Все це дає змогу довше їхати в режимі “без рук”, причому різниця з BlueCruise 1.0 восьмикратна. Серед іншого автопілот навчився плавно підлаштовувати швидкість у кривих малого радіусу (раніше при наближенні до повороту він просто вимикався), а також точніше вирівнювати машину по розмітці.

Останні новини:  Skoda показала броньований Kodiaq

BlueCruise 1.4 буде доступний на деяких моделях Ford і Lincoln 2025 року, наприклад F-150 і Navigator. Пізніше гамма розшириться, після чого оновлення отримають машини попередніх років випуску. Сьогодні, за даними Ford, у світі налічується 492 тисячі автомобілів із BlueCruise, і їхній загальний пробіг у режимі автопілота перевищив 392 мільйони кілометрів. BlueCruise встановлюють на F-150, F-150 Lightning, Expedition, Explorer, Mustang Mach-E, плюс усі “Лінкольні”, де система називається ActiveGlide.

Минулого року фордівський BlueCruise посів перше місце в рейтингу “автопілотів” американського агентства Consumer Reports. Високі оцінки система отримала за функціональність і залучення водія, однак без мінусів не обійшлося. Наприклад, “Блюкрузом” складно користуватися (узагалі це загальна проблема всіх протестованих Consumer Reports ADAS-комплексів), а в разі нештатної ситуації він не зупиняє автомобіль, а просто знижує швидкість.

Останні новини:  Від $24 000: кросовер Chery Tiggo 9 перетворили на плагін-гібрид


nnews.com.ua