Автомеханік розповів, коли гальмівні колодки потрібно терміново міняти

Сьогодні,   10:14    378


Автомеханік розповів, коли гальмівні колодки потрібно терміново міняти

Справна робота гальмівної системи є ключовою для безпеки на дорогах. Однак водії іноді забувають вчасно замінити гальмівні колодки, і більшість не вміє самостійно оцінити їхній стан. Автомеханік вирішив поділитися порадами, як це може зробити будь-який автовласник, навіть без глибоких знань у техніці автомобіля.

Останні новини:  Представлений BMW i3 2024

Серед перших ознак зносу – поява скрипу при натисканні на педаль гальма. Втім, це може вказувати й на інші проблеми гальмівної системи, тому якщо машина видає сторонні звуки при гальмуванні, варто звернутися до СТО для діагностики.

Ще одна ознака – легкість натискання педалі гальма. Якщо педаль стала значно м’якшою, це привід звернутися до сервісу для перевірки стану колодок. До того ж, зношені колодки призводять до подовження гальмівного шляху.

Термін служби гальмівних колодок залежить від стилю водіння і умов експлуатації автомобіля. Агресивні старти та різкі зупинки змушують їх зношуватися швидше. Рекомендується перевіряти стан колодок кожні 2-3 тисячі кілометрів, не забуваючи також про інші елементи гальмівної системи, щоб уникнути непередбачених ситуацій на дорозі.

Останні новини:  Кросовер Chevrolet Groove провалив краш-тест Latin NCAP


uamotors.com.ua