5 продуктів, які їдять найдовговічніші люди у світі

Вчора,   23:00    155


Вважається, що найбільше активних довгожителів у так званих блакитних зонах світу. Дослідники вивчають їхній спосіб життя, намагаючись знайти секрет довголіття. На думку вчених, все зводиться до кількох факторів: відсутності шкідливих звичок, фізичної активності, позитивного ставлення до життя та правильного харчування. Щодо останнього, то проведені дослідження показали, що більшість довгожителів включають до свого раціону п’ять продуктів.

Останні новини:  Необхідність їсти яблука кожен день пояснили лікарі

Горіхи

Горіхи підтримують здоров’я мозку та серцево-судинної системи за рахунок різних корисних речовин у складі. Зокрема, вони багаті на вітаміни Е, B6, А, С, фосфор, калій, кальцій, залізо і корисні жирні кислоти.

Цільнозернові продукти

Продукти із цільного зерна допомагають тримати цукор під контролем, знижують ризик розвитку діабету, стабілізують кров’яний тиск, корисні для роботи кишечника та серцево-судинної системи.

Останні новини:  Медики назвали 6 найкращих фруктів для контролю рівня цукру в крові

Банани

Банани покращують травлення, допомагають при проблемах із тиском за рахунок високого вмісту калію у складі та розслаблюють м’язи. Вітамін В6, що міститься у фруктах, допомагає добре спати.

Нут

Нут містить велику кількість розчинної клітковини та має низький глікемічний індекс, що допомагає регулювати рівень цукру в крові, оптимізуючи травлення. Крім того, нут допомагає збалансувати рівень холестерину в крові, запобігаючи атеросклерозу, серцевим нападам та інсультам. Одне дослідження показало, що нут також покращує рівень ліпідів у сироватці крові.

Останні новини:  Секрети довголіття: вчені попередили про небезпеку самотності та соціальну ізоляцію

Чорні боби

Чорні боби, багаті на клітковину, знижують рівень холестерину і покращують здоров’я кишечника. Боби містять вітаміни А, В2, В3, В6 та В9, кальцій, фосфор, цинк та магній. Серед довгожителів чорні боби вважаються одним із найкорисніших продуктів.


useti.org.ua