Як прокинутися з ідеальною шкірою: поради, які допоможуть жінкам

13.08.2024   01:00    99

Як чудово прокинутися зранку і побачити в дзеркалі свіже, сяюче обличчя! Під час нічного відпочинку шкіра відновлюється і заспокоюється. Однак, якщо вечірній догляд за шкірою неправильний, то вранці ви можете зіткнутися з проблемами, такими як висипання, лущення або набряки.

Демакіяж

Перше правило — це видалення макіяжу й очищення шкіри. Це два різні етапи. Пінки та гелі можуть не впоратися з видаленням продуктів декоративної косметики, тому почніть з міцелярної води або гідрофільної олії, особливо якщо ви використовуєте стійку косметику або сонцезахисні засоби.

Останні новини:  Три корисні лайфхаки допоможуть позбутися запахів з пральної машини

Очищення

Після демакіяжу використовуйте пінку або гель для вмивання. Рекомендується періодично замінювати їх на ензимну пудру, яка діє як легкий пілінг, роблячи шкіру гладенькою і сяючою.

Тонізування

Тоніки та лосьйони розкривають пори й слугують провідниками для наступних етапів догляду. Важливо вибирати продукти без спирту, щоб уникнути пересушування шкіри.

Активні речовини

Останні новини:  Як вивести жирну пляму з одягу без прання

Кислоти й ретинол допомагають боротися з акне і запаленнями, але підвищують чутливість шкіри до УФ-випромінювання. Тому рекомендується використовувати їх перед сном. Нічні маски з фруктовими кислотами можуть надати шкірі сяйва і відпочилого вигляду.

Крем чи сироватка

До 45 років крем не є обов’язковим компонентом нічного догляду. Достатньо легкої сироватки. Однак, власницям сухої або зневодненої шкіри варто звернути увагу на крем для додаткового зволоження та живлення.

Останні новини:  Народні засоби виявляться неефективними: як прибрати жовті плями з підвіконня