Прискорюю дозрівання помідорів звичайними яблуками

03.08.2024   20:22    35

Прискорити дозрівання помідорів та багатьох інших овочів вам допоможуть звичайні яблука. Розповідаємо, що робити та як правильно використовувати плоди.

Часто ми збираємо плоди помідорів, перцю чи інших теплолюбних культур раніше, ніж вони починають дозрівати. Річ у тім, що наш клімат не передбачає потрібних для рослин умов наприкінці літа чи на початку осені – для них ця пора вже занадто прохолодна. Ви можете врятувати врожай, просто допоможіть йому дозріти самостійно.

Останні новини:  Очистила теплицю восени, як радять в підручниках

Як прискорити дозрівання помідорів

Завершення дачного сезону означає кінець дозрівання теплолюбних культур. Часто буває так, що вони залишаються й далі плодоносити у теплицях, але у відкритому ґрунті плоди далеко не завжди встигають дозріти до перших заморозків.

Експерти розповіли, як використовувати яблука для допомоги дозрівання помідорам та іншим овочам

Саме тому в момент, коли ночі стають прохолодними, а за прогнозами можна побачити зниження температури, потрібно зібрати незрілі плоди та допомогти їм самостійно. Якщо ви зберете врожай у вдалий момент та будете зберігати його у правильних умовах, то зможете отримати ідеально стиглі томати.

Під час дозрівання плодам допомагає етилен – це той газ, який виділяють деякі види стиглих фруктів. Так, гормон допомагає значно прискорити дозрівання і тих плодів, які знаходяться поруч. Ті, хто вирощує овочі у комерційних цілях, підтримують кількість цього газу в сховищі штучно, а вам можуть допомогти звичайнісінькі яблука.

Останні новини:  Які рослини не можна підгодовувати золою
Експерти розповіли, як використовувати яблука для допомоги дозрівання помідорам та іншим овочам

Поруч із недостатньо зрілими помідорами покладіть трішки стиглих яблук чи бананів. Вони будуть виділяти етилен та стимулювати дозрівання томатів. Також ви можете покласти овочі у фольгу або паперовий пакет, де буде концентрація цього етилену.






noviydoctor.com