Мало хто звертає увагу на один нюанс, через який не виходить об’єм на волоссі

11.08.2024   14:20    61

А саме: чому, слідуючи всім б’юті-ритуалам (помили голову, нанесли кондиціонер, масло на кінчики волосся і т.д.), об’єму на волоссі не бачимо.

Мало хто звертає на це увагу, але винен, зазвичай, кондиціонер.

Ні, сам собою засіб необхідний у догляді за волоссям. Розкриті після очищення кутикули волосся закривають кондиціонером, в іншому разі волосся як мінімум втрачає вологу і стає ламким.

Але кондиціонер може звести роботу стайлінгового засобу нанівець — ви отримаєте нестійкий прикореневий об’єм.

Вся річ у тім, що кондиціонер багато хто наносить так, як повинен наноситися стайлінговий засіб. І це помилка! Ще раз: наносити кондиціонер на маківку (як під час миття голови шампунь) — неправильно. Про прикореневий об’єм можна забути.

Останні новини:  Як вивести жирну пляму з одягу без прання

У зоні біля коріння ви за допомогою кондиціонера для волосся додаєте зволоження, якого і так буде достатньо протягом дня (його забезпечить шкірне сало). Вся ця справа обтяжить коріння волосся і вам не допоможе жоден стайлінговий засіб для досягнення прикореневого об’єму.

А як треба?

Все просто: кондиціонер наносити не на коріння, а від коріння на відстані ширини двох ваших великих пальців, за умови, що у вас не жирна шкіра голови. Тобто великим пальцем відміряли відстань від коріння і можна з цього кордону наносити кондиціонер. На коріння волосся слід наносити стайлінговий засіб. Ви будете приємно вражені результатом, перевірте.

Останні новини:  Як умілі господині відбілюють емальовані каструлі за допомогою перекису водню

Кондиціонер слід наносити на волосся головою вниз. Витрата потрібна невелика, інакше сильно обтяжить волосся і прощай обсяг:

  • з подушечку вказівного пальця на коротке волосся;
  • 2-3 подушечки великого пальця на довге волосся.

Про кондиціонери, “три волосини” і тлін щодо обсягу

Обов’язково з’являться панночки, які скажуть про те, що ніякого об’єму на “трьох волосинах” не добитися. Не вірте їм, спробуйте, експериментуйте. Але це не так — пробуйте.

Останні новини:  Експерти порадили, як мешканцям багатоповерхівок пережити зиму без світла

На ринку давно є кондиціонери з легкими силіконами, що візуально ущільнить волосся. Жирність посилює ситуацію для тонкого і позбавленого об’єму, так що очищення в об’ємі допомагає. Правильне сушіння феном, стайлінгові засоби, біозавивки — у крайньому випадку. Варіантів повним повно.