Дієві лайфхаки від чайного нальоту в чашках і термосі

19.08.2024   07:00    212

Дубильні речовини у складі чаю – причина, через яку на чашці з’являється наліт. Коли такі компоненти вступають у реакцію із теплою водою, утворюється плівка, яка при нахилі чашки осідає на стінках. з’ясував, як забрати чайний наліт на кухлі за 5 хвилин.

Небезпечний чайний наліт – відповідь лікарів

Плівка з дубильних речовин і води залишається на чашці і, якщо її відразу не помити, то згодом наліт стане темнішим і жорсткішим. Чим довше ви ігноруватимете його присутність – тим важче виявиться потім його позбутися.

Останні новини:  Як умілі господині відбілюють емальовані каструлі за допомогою перекису водню

Насправді дубильні речовини у складі чаю взагалі не є небезпечними, а навпаки, корисними для здоров’я. Лікарі кажуть, що регулярне вживання чаю допомагає людині позбутися токсинів, зміцнити судини та підвищити настрій. Крім того, дубильні речовини мають протизапальний та антибактеріальний ефект.

Чим відмити наліт від чаю у металевому термосі чи чашці.

Те, що чай і речовини, що містяться в ньому, корисні, а не шкідливі, не означає, що кружки і термоси можна не мити тижнями і місяцями. Такий наліт псує зовнішній вигляд посуду та змінює смак свіжозавареного чаю.

Для того, щоб швидко відмити чашку або термос, можна скористатися народними засобами:

  1. содою — 1 ст. л розвести водою до стану кашки, натерти нею ємність із нальотом, потім вимити чистою водою;
  2. лимонною кислотою — засипати 1 ч. л у посуд, залити окропом, почекати 2-3 хвилини, потім вимити чашку;
  3. оцтом — 1 ст. л оцту розвести в 200 мл води, вилити розчин у кухоль, залишити на 5 хвилин і вимити з миючим засобом;
  4. сіллю — натерти продуктом дрібного помелу чашки, а потім сполоснути водою.
Останні новини:  Як кмітливі господині рятуються від молі у шафі

Як альтернативу можна використовувати і ?частку лимона  – якщо натерти нею ємність, що покрилася темним нальотом, і залишити на 5 хвилин, то, обполіскуючи таку чашку теплою водою, ви побачите, що вона стала набагато чистішою.

Якщо ви хочете запобігти появі чайного нальоту на кружках або термосі, не залишайте брудний посуд, а відразу мийте його. Тим більше не слід наливати чай або каву в такі ємності повторно — наступний шар нальоту буде ще товстішим, а відмити його буде складніше.

Останні новини:  Як різні знаки Зодіаку можуть побороти поганий настрій