Чому в будинку з'явилося багато мух і як з ними боротися: 7 простих порад

19.08.2024   11:00    255
Тож у твоїй квартирі оселилися мухи. Як позбутися їх назавжди? Перш ніж ми відповімо на це питання, давай розберемося з іншим…

Що приваблює мух до будинку?

Відповідь на питання про те, чому багато мух у квартирі, може бути вкрай неприємною, якщо згадати, що ці комахи — падальщики, які харчуються органікою, що розкладається. Якщо ти помітила, що в тебе на кухні літає багато шкідників , то саме час подумати, на що вони злетілися, і вжити заходів, які завадять появі в будинку мушиного Шанхая.

Думаєш, ми перебільшуємо? Нічого подібного! Середня тривалість життя більшості мух становить від 15 до 30 днів, і за цей час самка може відкласти до 500 яєць — за 7-10 днів з кожного розвинеться доросла комаха. Арифметика проста — одна самка в кімнаті за місяць може перетворитися на сотні її набридливих копій, і саме тому така важлива.

Останні новини:  Як різні знаки Зодіаку можуть побороти поганий настрій

Профілактика мух у будинку

Замість того, щоб з’ясовувати, як боротися з мухами, краще запобігти їх появі. Ось які заходи для цього ти можеш вжити.

Підтримуй чистоту

Усувай усі можливі джерела їжі для мух: обзаведися відром для сміття з кришкою, скидай у нього крихти зі столу, якнайшвидше мій посуд, регулярно прочищай труби спеціальними засобами, щоб у них не оселилися метелики. Якщо в будинку є вихованці, то відразу ж прибирай відходи їхньої життєдіяльності, а миски тримай чистими та сухими.

Перекрий доступ

Нульовий пацієнт потрапить у твою квартиру з вулиці — запобігти цьому можна, поставивши сітки на вікна і заклавши всі щілини герметиком або піною. Тримаєш влітку двері на дачі відчиненими? Для профілактики появи мух у будинку на них треба повісити москітні сітки на магнітах – купити їх можна на будь-якому маркетплейсі.

Правильно зберігай продукти

Контейнери, пакети, пакети, силіконові та полотняні мішечки — твої найкращі друзі. Хочеш залишити на столі тарілку із фруктами? Використовуйте кришку-сітку для захисту від комах або пакети-кришки на гумці.

Останні новини:  Державні та національні свята України восени
Отже, ми розібралися, чому багато мух у домі, та як уникнути появи мух у квартирі. Але що робити, якщо комахи вже оселилися поряд із тобою? Ось що може допомогти у цьому випадку.




Способи боротьби з мухами

Використовуй ефірні олії

Чи потрібні натуральні ефективні методи боротьби з мухами? Приготуй саморобний спрей з ефірною олією: лаванда, базилік, лимонник, перцева м’ята та евкаліпт – відмінні природні репеленти. Налий у пульверизатор воду, додай кілька крапель ефірної олії — у повітрі має відчуватися його аромат. Потряс пляшку, а потім розпорошили спрей у кімнатах, де оселилися комахи.

Обзаведись кімнатними квітами

Якщо ти зараз подумала про венерину мухоловку, то помилилася: потрібні рослини, які відлякують шкідників своїм запахом — м’ята, лаванда, лимонник, базилік, кайєнський перець та гвоздика. Ти можеш або розставити горщики з ними в кімнаті, або помістити зрізані рослини у вазу — «букети» працюватимуть не гірше за живі квіти. (Втім, фанати мухоловок кажуть, що ці хижаки зі світу флори теж добре справляються, якщо розставити в приміщенні кілька штук.)

Останні новини:  Три корисні лайфхаки допоможуть позбутися запахів з пральної машини

Зроби пастку для мух

Прискорити порятунок від мух може спеціальна пастка для них — щоб зробити її, тобі знадобиться пластикова пляшка, аркуш паперу, скотч та цукрова вода. (Іноді замість неї використовують шматочки фруктів, але, як показує досвід, яблуко, що гниє, приваблює комах, але відлякує членів сім’ї.)

Також ти можеш зробити оцтову пастку: змішай у мисці яблучний оцет, столову ложку цукру та кілька крапель рідини для миття посуду, затягни миску харчовою плівкою та пророби в поліетилені отвори розміром із комаху. Оцет і цукор приваблять мух, а мило, впливаючи на поверхневий натяг рідини, не дасть їм відлетіти.