Б’юті-лайфхак: скільки разів на день можна протирати обличчя серветками, що матують

11.08.2024   18:20    53

Серветки, що матують — незамінний б’юті-засіб для літа, коли шкіра стає схильною до появи жирності і недосконалостей. Але боротися з активністю сальних залоз, використовуючи серветки, не варто, адже це загрожує новими ускладненнями.

Влітку наша шкіра стає схильнішою до появи жирності. Активність сальних залоз збільшується через спеку. А ще через ультрафіолетове випромінювання та інші негативні фактори зовнішнього середовища, впливу яких просто не уникнути.

Останні новини:  Названо найслабші знаки Зодіаку: хто вони

Найшвидше усунути жирний блиск допомагають спеціальні серветки, що матують. Вони недорого стоять, поміщаються в будь-яку сумочку та швидко повертають шкірі свіжість, продовжуючи відчуття чистоти та матовий ефект.

За боротьбу з жирним блиском у складі серветок можуть відповідати різні речовини. Деякі серветки просочуються діоксидом цинку чи саліциловою кислотою, інші обробляють тальком чи екстрактом бамбукового вугілля.

Останні новини:  Як правильно прати пуховик, щоб запобігти появі плям і розводів

До того ж, якщо використовувати ту саму серветку на різних зонах обличчя, можна випадково викликати запалення — за наявності висипань на шкірі.

Бьюті-експерти радять використовувати матові серветки не частіше 2 разів на день для нормальної та комбінованої шкіри обличчя. У разі жирної шкіри кількість використань можна підвищити до 3-4 разів на добу і закріплювати ефект шаром пудри. Не зайвим буде і скоригувати догляд за обличчям: адже головні вороги підвищеної активності сальних залоз — косметичні засоби з кислотами та іншими активними інгредієнтами.

Останні новини:  Як позбутися мух вдома: народні засоби, які працюють