Бабусині копійчані засоби, які з легкістю допоможуть відмити духовку від нагару і жиру

10.08.2024   15:40    53

Після випікання страв на стінках духовки часто залишаються сліди жиру, пригорілого тіста або ж соусу. Однак, на щастя, існують дієві методи, які допоможуть легко впоратися з очищенням.

Харчова сода

Для цього способу слід насипати харчову соду на губку та обережно нанести її на стінки духовки. Далі необхідно взяти пульверизатор та побризкати стінки звичайною водою. Після цього засіб варто залишити приблизно на одну годину, а потім промити духовку за допомогою чистої ганчірки, змочивши її у мильному розчині. Вкінці прибирання духовку рекомендується насухо протерти за допомогою паперових рушничків.

Останні новини:  Названо 7 щасливих жіночих імен, які приносять удачу і добру долю

Оцет

Для очищення застарілого жиру та нагару рекомендується провести очищення за способом, абсолютно аналогічним до вищезазначеного, але перед тим, як нанести соду, рекомендується провести обробку стінок духовки за допомогою ганчірки, змоченої в оцті. Після цього варто посипати содою, побризкати водою та залишити засіб приблизно на 2 години, а потім вимити начисто духовку.

Лимонний сік

Для свіжих забруднень радять змішати воду та лимонний сік у рівних співвідношеннях. Далі слід змочити губку в отриманій рідині та обробити нею стінки духовки. Після цього засіб потрібно залишити приблизно на 30-60 хвилин, а потім протерти за допомогою чистої вологої ганчірки.

Останні новини:  Як позбутися мух вдома: народні засоби, які працюють
Більше не витрачаю години на очищення духовки від нагару та жиру

Перекис водню та сода

Для цього методу потрібно взяти 3% перекис водню та ретельно змішати його з 1/4 склянки соди, щоб утворилася суміш, схожа на “кашку”. Після цього отриманий засіб за допомогою губки варто нанести на стінки духової шафи та залишити його на декілька годин, а потім зсередини протерти духовку за допомогою вологої ганчірки.

Останні новини:  Манера ходьби відбиває характер людини

Лимонна кислота

Для цього способу необхідно налити воду в деко та насипати лимонну кислоту (один пакетик на 0,5 літра води). Після цього слід поставити деко в духовку орієнтовно на 30-40 хвилин при температурі 200 градусів Цельсія. Після завершення цього часу потрібно зачекати, поки духова шафа прохолоне, а потім протерти її за допомогою вологої ганчірки.





noviydoctor.com