ЗСУ підірвали новітню контрбатарейну РЛС "Ястреб-АВ" ЗС РФ: що відомо (відео)

24.07.2024   07:34    33

Українські бійці відзвітували про знищення третьої установки «Ястреб-АВ», призначеної для виявлення артилерії ЗСУ. У РФ установку називають новітньою: її відправили на війну після мінімальних випробувань.

Радіолокаційна станція (РЛС) 1К148 «Ястреб-АВ» ЗС РФ знищена завдяки влучанню ракет РСЗВ HIMARS, які навів на ціль український розвідувальний дрон. Після влучного відпрацювання росіяни втратили можливість виявляти місцерозташування української артилерії на одному з відтинків фронту. Про деталі влучання розповіли у Telegram-каналі Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Допис про влучання по РЛС «Ястреб-АВ» з’явився у мережі 22 липня. Вказується, що подія відбулась у невказаній місцевості десь у Донецькій області. Розвідувальним дроном, який навів ракети на ціль, керували оператори 14 полку БпАК. На відео, крім удару по вказаній станції, показали низку інших влучань по камерах, антенах, комплексах стеження та РЛС противника.

Останні новини:  Бігли замінованим лісом: 5 ухилянтів намагалися пробратися до Білорусі, — ДПСУ (відео)

На записі можна побачити, як російська радіолокаційна установка стоїть посеред поля. Її дещо збільшують, обводять і вказують, що це саме «Ястреб-АВ». За якусь мить поруч з локатором вибухає снаряд. Після наближення кадра можна помітити, що пристрій не отримав явних пошкоджень.