Як приготувати смачне варення з обліпихи на зиму

04.07.2024   09:00    392

Обліпиха – один з найкорисніших продуктів харчування.

Завдяки багатому хімічному складу ягоди користуються все більшою популярністю у прихильників здорового харчування. Масло обліпихи є лікарським засобом, який також застосовується в косметології.

У Стародавній Греції ягода використовувалася на лікування воїнів і коней. Виснажених коней деякий час годували обліпихою, внаслідок чого до них поверталися сили та здоровий вигляд. Рослина носила назву “блискучий кінь”.

Подробиці

Обліпиха – це корисна, та смачна ягода. З неї можна приготувати варення, від якого за вуха не відтягнеш не лише дітей, а й дорослих.

Останні новини:  Готую «хитрі» котлети

Бурштиновий джем

Для цього джему знадобиться лише два інгредієнти – ягоди обліпихи та цукор у рівних кількостях.

Ягоди та цукор поміщаються в ємність для варіння, доводяться до кипіння та варяться на середньому вогні 15 хвилин. Поки ягоди не пустили сік і цукор не розтанув, потрібно постійно помішувати вміст каструлі, щоб джем не пригорів.

Через 15 хвилин варіння ягоди стануть м’якими. Їх необхідно пюрувати блендером, а потім протерти отримане пюре через сито, щоб відокремити кісточки та шматочки шкірки.

Протерту однорідну масу слід знову довести до кипіння і варити на мінімальному вогні 20-30 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина. За цей час можна простерилізувати банки та кришки.

Останні новини:  Якої помилки припустилася господиня, якщо гірчить картопляне пюре

Гарячий джем розлити банками і закатати.

Медово-горіхова обліпиха

Це варення підійде не тільки шанувальникам солодкого, але й тим, хто не вживає цукор.

Ягоди необхідно подрібнити блендером та протерти через сито. Ядра волоських горіхів обсмажити та подрібнити ножем на шматочки середніх розмірів. Додати в ягідне пюре та поставити на середній вогонь.

Поки пюре гріється, треба пакетик пектину змішати з невеликою кількістю цукру або замінника цукру, щоб він рівномірно розподілився при засипанні у варення. Коли пюре на плиті нагріється до такого стану, що починає підніматися пара, слід повільно всипати пектин постійно перемішуючи масу.

Останні новини:  Рецепт смачного тортика «Галя».

Варення доводиться до кипіння при постійному помішуванні, потім вимикається і залишається до того моменту, як охолоне до кімнатної температури. Потім потрібно додати мед на смак, перемішати, розлити в стерильні банки і закатати. Зберігати у холодному місці.




Плюс цього десерту в тому, що кожен індивідуально підбирає дозування інгредієнтів відповідно до своїх смаків.


uapress.kyiv.ua