В Польщі українські чоловіки “штурмували” Генконсульство з вимогою видати паспорти 

28.07.2024   22:00    31

У Польщі у Вроцлаві відбулась акція протесту під Генеральним консульством України. В ній взяли участь близько 30 осіб. Вони хотіли звернути увагу дипломатичної установи на проблему з невидачею закордонного паспорта ДП “Документ”. Про це пише видання In Poland.

Учасниками акції були, як чоловіки, так і жінки. Чоловіки тримали плакати польською та українською мовами з написами “Нам потрібна допомога”, “Допоможіть нам отримати наші документи, які незаконно утримує ДП Документ”, “Законне право на легальне перебування”.

Останні новини:  Індія відмовляється від танків російського виробництва: планує продати застарілі Т-72

Учасники мітингу кажуть, що ДП “Документ” отримало оплату за послугу, але паспорти замовлені людьми ще до ухвалення Закону про мобілізацію, так досі не отримані. Оплата складала понад 500 злотих (близько 5 тисяч гривень).

“Багато чоловіків, які подавали на паспорти у лютому, березні 2024 року досі їх не отримали. Хоча час виготовлення паспорта складає 3 місяці. І все було поки не з’явилися зміни в законодавстві. Ми хочемо аби Генконсульство розібралося і надало відповідь, чому громадяни не отримали паспорти”, — говорить організаторка акції Олена.


expert.in.ua

Останні новини:  У Польщі арештували ексадвоката російського олігарха Березовського