У Бразилії вчені знайшли наркотики в тілах гостроносих акул

26.07.2024   00:40    24

У Бразилії вчені знайшли наркотики в тілах гостроносих акул

Фото: pixabay.com

Вчені дослідили тіла 13 гостроносих акул на вміст наркотиків

Гостроносі акули біля Ріо-де-Жанейро виявилися позитивними на кокаїн, викликаючи занепокоєння щодо впливу наркотиків на морське життя і людей.

Бразильські вчені виявили кокаїн у гостроносих акул, виловлених біля пляжу в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомляє The Guardian.

Дослідники з’ясували, що всі 13 акул, виловлені рибалками, мали позитивні результати на наркотик. Науковці прагнуть продемонструвати, як незаконне споживання наркотиків шкодить морським тваринам.

Останні новини:  Страх не догодити: як навчитися говорити людям «ні»

Як кокаїн потрапив в організм акул, залишається невідомим. Одна з версій полягає у тому, що наркотики потрапляють у море через каналізаційні стоки або контейнери з наркотиками, які відправляють до Європи.

Ще одним занепокоєнням є те, що гостроноса акула є поширеною частиною бразильського раціону, що підвищує ризик потрапляння залишків кокаїну до людей.

«Ми не знаємо, наскільки цей фактор може вплинути на людину, і він має стати предметом майбутніх досліджень. Але в будь-якому випадку, це як попередження», — зауважив дослідник з Інституту Освальдо Круза Енріко Мендес Саджіоро.

Останні новини:  Ці 10 помилок роблять майже всі сучасні батьки

korrespondent.net