Секрети щасливого подружнього життя

25.07.2024   03:14    28

Можна сидіти на попі рівно і чекати, коли ж у двері постукає удача. А можна перестати перекладати всю роботу на долю і вчитися самим створювати своє щастя. Якщо ви з тих людей, які вибрали другий варіант, ми підкажемо, в якому напрямку рухатися, щоб кожен день у шлюбі приносив радість. Гадаєте, неможливо? У цій статті розповімо, що допоможе створити щасливий шлюб.

Секрет 1. Створюйте більше позитивних відгуків

Не потрібно бути видатним вченим, щоб зрозуміти просту істину: нам добре там, де кількість позитиву вдвічі більше негативу. Коли захоплення звучить частіше критики, коли радість і взаємний інтерес превалює над зневірою і нудьгою. Як обернути це знання на свою користь? Вчитися видавати позитивні сигнали партнеру. Якщо ви посварилися — загладьте провину поцілунками або приємним сюрпризом, який компенсує отриманий негатив. Якщо наговорили зайвого — щиро вибачтеся, знайдіть в партнері 10 хороших якостей, а потім приготуйте його улюблену страву.

Плюсів завжди повинно бути більше мінусів. Ось чому кожен день краще робити один для одного щось приємне: влаштовувати романтичні прогулянки, обніматися, захоплюватися характером і зовнішністю коханої людини, його батьківськими або фаховими талантами, звуком голосу, стилем їзди. Турбота і подяка важливі, вони дають нам причину бути разом.

Останні новини:  25 ознак токсичних відносин, які потрібно терміново завершувати

Секрет 2. Годі доводити свою правоту

Що важливіше: бути завжди правим чи все-таки щасливим? Заковика в тому, що в люблячому подружжі намагаються чути один одного, йти назустріч і частіше погоджуватися: «ти прав, дорогий», «вибач, що розлютився, ти для мене важливіше дурного спору». Чим більше критики, суперечок, спроб відстояти свою дорогоцінну думку — тим далі партнери один від одного. Замість підтримки вони починають створювати барикади, захищатися, сипати образами.

Але чи варта перемога такою ціною? Навіть якщо ви опинитеся «правими» і доведете, що ваша жінка дурна, невже вам стане легше? Секрет щасливого сімейного життя полягає в тому, щоб визнавати помилку, навіть якщо ви мали рацію. Не придумуйте собі виправдань, розповідаючи, чому вам важче. Будьте далекоглядними — погоджуйтеся з партнером і йдіть на світову.




Секрет 3. Не змагайтеся — співпрацюйте

Останні новини:  Сублімована їжа та не тільки: Що їсти під час блекауту?

Не буває ідеальних стосунків, сварки, конфлікти та непорозуміння трапляються у всіх пар. Але якщо у нещасливих шлюбах люди роблять з цього трагедію, акцентуючи увагу на протиріччях, то в щасливих — намагаються домовитися. Вони пам’ятають, що люблять один одного і хочуть одного і того ж — міцну щасливу сім’ю. У цьому і криється секрет їх успіху! У вмінні правильно розставляти пріоритети, знати, заради чого затівався спір (поліпшити взаєморозуміння і задоволеність у стосунках, а не порвати всі контакти).

Тепер, коли між вами пробіжить чорна кішка, не діставайте сокиру війни — розмовляйте, діліться бажаннями й тривогами, шукайте варіанти вирішення проблеми, які влаштують усіх. Зрештою, ви союзники, а не вороги.

Секрет 4. Допомагайте партнеру «зберегти обличчя»

У щасливих парах немає місця критиці, порівнянь і уїдливим жартам, мета яких — принизити і присоромити кохану людину. Про недоліки та помилки кажуть прямо, але м’яко і винахідливо, щоб не зачепити партнера за живе. Дуже важливо надихнути людину на зміни, показати, що ви все помічаєте, але при цьому на його боці.

Останні новини:  Що сприяє розвитку інфекції “чорної цвілі”, пояснив епідеміолог

«Знаєш, останнім часом ми обидва розслабилися, зовсім не приділяємо увагу здоров’ю… Займімося бігом?» — каже чоловік дружині, яка набрала зайву вагу. «Гаразд, з ким не буває? Але наступного разу будь уважнішим, все-таки ця річ була мені дорога…» — докоряє дружина чоловіка, який розбив її улюблену вазу. І ніякого хамства, образ і агресії, тільки любов і розуміння. А це дійсно цінно, коли вас ні в чому не звинувачують, але люблять і підтримують.

Як бачите, щасливий шлюб дуже навіть реальний. Секрети прості: чим більше позитивних емоцій, тим більше приємних вчинків. І навпаки, люблячі вчинки підживлюють позитивні почуття. Головне, не чекати біля моря погоди, а діяти — будувати своє щастя тут і зараз.