Простий спосіб покращити здоров’я головного органу довголіття назвав лікар

04.07.2024   05:32    1433

Здоровий кишківник допомагає організму засвоювати всі поживні речовини. Коли в роботі цього органу виникають проблеми, з’являються різні неприємні симптоми. Доктор Рупи Ожла (Rupy Aujla) розповів про простий спосіб підтримати здоров’я кишківника.

В інтерв’ю лікар національної служби охорони Здоров’я Великобританії (NHS) попередив, що для людей, які страждають від неправильної роботи цього органу довголіття, швидкого вирішення проблеми не існує. За його словами, ключовий момент терапії – збалансована дієта. “Різноманітність у вашому раціоні-найкращий спосіб підтримати ваш здоровий мікробіом”, – сказав він.

Останні новини:  Лікарка поділилася доступним способом загальмувати старіння у жінок

Олжа зазначив, що вчені рекомендують вживати приблизно 800 г фруктів і овочів в день, що приблизно дорівнює 10 порцій. Хоча цифра виглядає великою, насправді отримати необхідну кількість рослинної їжі цілком можливо. Один з варіантів-готувати різні страви. “Три-чотири порції свіжих фруктів і овочів в день, по дві-три порції на підготовку, так що насправді ви можете отримувати близько 10 порцій щодня”, – додав Олжа.

Лікар підкреслив, що корисні мікроби в кишківнику “процвітають” за рахунок різноманітного раціону, а не окремих вітамінів. Навіть в звичайному яблуці міститься величезна кількість поживних речовин, в тому числі вітамін С, бета-кератин, кверцетин, пектини і клітковина, які підтримують обмін речовин. “Цільні овочі і фрукти, – це кращі джерела вітамінів для кишківника”, – уклав доктор.

Останні новини:  Яка гімнастика очистить організм


dailynews.kyiv.ua