Прості дії, які прискорюють дозрівання гарбуза

31.07.2024   14:27    35

Як відомо, прибрати гарбуз із грядок варто до настання перших осінніх холодів, інакше овоч може підмерзнути і, відповідно, стане непридатним для зберігання. Наближається осінь, а з нею прийдуть прохолодні ночі, а невдовзі – заморозки.

Подробиці

Щоб прискорити достигання плодів, що вже є приблизно за три тижні до передбачуваного похолодання необхідно видалити всі бутони на кінцях батогів.

Останні новини:  Як реанімувати орхідею з загиблим корінням: поради квітникарям

Паралельно займіться прищипуванням частини молодих пагонів. Завдяки цьому всі сили рослини будуть спрямовані не на нарощування зеленої маси, а на дозрівання плодів.

У тому випадку, якщо зав’язей багато, обірвіть найдрібніші з них. Це дасть можливість дозріти великим гарбузам.

У тих регіонах, де літо не може похвалитися тривалістю, аграрії радять вирощувати гарбуз через розсаду.

Останні новини:  Висаджую часник за 2 тижні до морозів і збираю великі головки

При цьому не можна забувати, що гарбуз негативно ставиться до пересадки. Тому для пророщування насіння зупиніться на торф’яних горщиках, разом з якими варто висаджувати гарбуз у відкритий грунт.

Працюватиме на вас і компост, і торішній гній, який необхідно додати в лунки при посадці. Подібне підживлення здатне прискорити ріст і дозрівання плодів.

Зрештою, ви можете розташувати грядку з гарбузами прямо на компостній купі. Так культура завжди буде забезпечена харчуванням, та й до того ж зможе рости в теплі.

Останні новини:  Як доглядати за яблунею під час цвітіння