Молдова спростила транзит українського зерна до румунських портів

13.07.2024   17:21    45

Молдова скасувала фітосанітарні перевірки українського зерна, що прямує транзитом через територію країни до румунських портів.

Про це пише місцеве видання NewsMaker.

Таке рішення ухвалив парламент на засіданні 11 липня.

У документі йдеться про тимчасову відмову від застосування закону “Про захист рослин і фітосанітарний карантин” щодо українського зерна, яке прямує через територію Молдови до румунських портів, а також перевозиться залізницею. Цей відступ діятиме до 14 вересня.

Останні новини:  Російським вченим закриють доступ до адронного колайдера

“Цей вид товарів перетинає територію нашої країни в спеціалізованих транспортних засобах, тому ризик ввезення карантинних організмів невеликий. У разі виникнення інцидентів із транспортом або вантажем під час його транзиту через Молдову перевізники повинні повідомити ANSA протягом двох годин”, – ідеться у пресрелізі парламенту.

Останні новини:  Китай і Японія домовилися про врегулювання суперечки через скидання води з АЕС у Фукусімі

Автор законодавчої ініціативи – голова парламентської комісії з питань сільського господарства та харчової промисловості Олександр Трубка. За його словами, ухвалення цього законопроєкту дасть змогу розв’язати проблему транзиту товарів нетваринного походження і заторів, які утворилися на молдовському кордоні через збільшення потоку товарів з України.


inshe.tv