Ізраїль пригрозив Лівану "руйнівною війною" і назвав умову її уникнення

29.07.2024   00:06    36

Ізраїль пригрозив Лівану руйнівною війною і назвав умову її уникнення

Фото: Скриншот відео

Речник МЗС Ізраїлю Орен Марморштейн

Роззброєння та відведення сил Хезболли — єдине, що врятує від військових дій з боку Тель-Авіва, заявив речник МЗС Ізраїлю.

Ізраїль попередив Ліван про загрозу «руйнівної війни» після обстрілу стадіону на Голанських висотах. Умовою для уникнення війни є роззброєння та відведення сил Хезболли. Про це заявив речник міністерства закордонних справ Ізраїлю Орен Марморштейн в Х (Twitter) в неділю, 28 липня.

Останні новини:  ЦАХАЛ ліквідував командира Хезболли, причетного до терактів 1983 року

За його словами, угрупування Хезболла відповідальне за вчорашній обстріл стадіону на Голанських висотах на півночі Ізраїлю. Речник додав, що ракета, яка влучила у стадіон, була іранською.

«Ізраїль скористається своїм правом і обов’язком діяти в порядку самооборони та відповість на обстріл», — запевняє Марморштейн.

Останні новини:  Пакет допомоги для України можуть змінити перед підписом Джо Байдена

Він закликав покласти повну відповідальність на Іран та угруповування, які він підтримує — Хезболлу, ХАМАС та хуситів, а також визнати Корпус вартових іранської революції терористичною організацією і накласти санкції.

«Єдиний спосіб, яким світ може запобігти повномасштабній війні, яка була б руйнівною також для Лівану, — це змусити «Хезболлу» виконати резолюцію 1701 Ради Безпеки (щодо роззброєння та відведення сил, — ред.). Зараз останній момент, щоб зробити це дипломатичним шляхом», — переконує ізраїльський посадовець.

Останні новини:  Rheinmetall показала найпередовіший танк країн НАТО


korrespondent.net