Ford випустить електрокар за 30 тисяч доларів

05.07.2024   10:31    426

Ford планує випустити компактний електромобіль в 2027 році, заявив генеральний директор Джим Фарлі. За даними CNBC, вартість новинки складатиме 30 тисяч доларів, але така низька ціна означатиме компактні розміри автомобіля. Фарлі попередив, що клієнтам доведеться «знову полюбити» маленькі машини. Компанія очікує, що новий електромобіль почне приносити прибуток через два з половиною роки після свого дебюту.

Останні новини:  Нові технології та гібридні мотори: оновлений Hyundai Tucson прибув до України

Для Ford дуже важливо почати виробляти прибуткові електрокари в найближчі п’ять років, щоб успішно конкурувати з китайськими виробниками, які зміцнюють свої позиції на світовому ринку. Наразі електромобілі Ford збиткові: компанія втрачає 100 тисяч доларів на кожному з них, що перевищує їхню вартість. За перший квартал цього року електромобільний підрозділ Ford зафіксував чистий збиток, який дорівнює прибутку всієї компанії, що привело до того, що Фарлі назвав цей підрозділ «головним гальмом концерну».

Останні новини:  Зроблено в Італії: виявлено унікальний автодім УАЗ "Буханка"

На даний момент у США Ford має три електромобільні моделі: Mustang Mach-E, F-150 Lightning і E-Transit. Попит на ці моделі знижується, що змусило компанію переглянути свою стратегію та зменшити обсяги виробництва. Зокрема, Ford призупинив розробку великого трирядного електрокросовера, запланованого на 2025 рік, і зосередиться на менших автомобілях. Крім того, компанія значно скоротить витрати на електромобілі та знизить ціни для стимулювання попиту.


uamotors.com.ua

Останні новини:  В Україні скоро з’явиться оновлений кросовер Skoda Kamiq