Експерти розповіли, як з горілки зробити очисник для меблів

17.07.2024   13:40    43
Якщо в арсеналі вашого домашнього серванта причаїлась та сама «біленька», вона допоможе у прибиранні! Редакція сайту «Добрі новини» знайшла цікавий лайфхак з приготуванням домашнього очищувача.

Горілка, вона ж оковита, часто без справ стоїть у наших домашніх сервантах. Поки до свят далеко, чого ж продукту просто так припадати порохами? С2Н5ОН — хімічна формула напою може стати дуже гарним помічником у прибиранні.

Останні новини:  Яка твоя суперсила по гороскопу: рейтинг найсильніших знаків зодіаку

Спирт ефективно нейтралізує неприємні запахи та освіжає ваші речі, включаючи меблі, килими та навіть взуття. Ну, мабуть, і всім очевидно, що він ефективно знищує бактерії, які є головною причиною неприємних запахів.

Для створення домашнього освіжувача вам потрібні лише горілка, пляшка з пульверизатором і, за бажанням, ефірні олії для приємного аромату. Процес приготування дуже простий: наповніть пляшку горілкою, додайте кілька крапель обраної ефірної олії, наприклад, лаванди, лимону або евкаліпту, і добре струсіть пляшку, щоб змішати компоненти. Отриману суміш можна розбризкати на тканині, килими або всередині взуття.

Останні новини:  Досвідчені господині розкрили головні хитрощі ,як повернути колір одягу

Такий чистячий засіб чудово підходить для видалення неприємних запахів з м’яких меблів, особливо диванів та крісел. Також його можна застосовувати для освіження килимів, що особливо актуально в місцях, де часто перебувають домашні тварини і можуть залишити по собі калюжу.

Крім того, оковита допоможе позбутися неприємного запаху у взутті. А головне, після нанесення спиртового розчину, його не потрібно додатково вимивати порошками чи милом. Все випарується саме собою, забравши причини бруду.

Останні новини:  Як позбутися жирного нальоту та запаху їжі в мікрохвильовці

Варто зазначити, що такий засіб не слід розпилювати на шкіру, дермантин чи інші замінники натуральної шкіри, оскільки це може дуже сильно пошкодити матеріал.