Дефіцит вітаміну D: чотири види продуктів для його зменшення

04.07.2024   10:31    566

Раціон, насичений цими чотирма продуктами, сприяє зменшенню симптомів дефіциту вітаміну D і допомагає підтримувати стан організму у відмінній формі.

Дефіцит вітаміну D може мати руйнівні наслідки для організму, попереджають фахівці. Він допомагає людині засвоювати кальцій і фосфор з їжі і використовувати ці мінерали для підтримки міцності кісток, зубів і м’язів. Крім цього вітамін D відіграє важливу роль в активному функціонуванні імунної системи організму, необхідний для здорового стану серця.

“Багато людей страждають дефіцитом вітаміну D в холодні зимові місяці, але, включивши в раціон чотири види продуктів харчування, ви зможете уникнути багатьох неприємних проявів його нестачі, включаючи сильну втому, болі в кістках і депресію”, – наводиться експертна думка.

Останні новини:  Три головні правила довгого та здорового життя назвали вчені

Для зменшення дефіциту вітаміну D взимку експерти рекомендують налягати на наступні продукти.

Молоко і йогурт. Вітамін D відноситься до жиророзчинних, і дослідження показали, що він краще засвоюється при вживанні зі здоровими жирами (в тому числі містяться в молочних продуктах). Медики радять пити молоко, збагачене вітаміном D – його споживання може забезпечувати до 20 відсотків добової потреби організму в цьому вітаміні.

Оселедець, тунець, лосось і скумбрія. Жирна риба є одним з найкращих природних джерел важливого вітаміну. За даними Національного інституту здоров’я (NIH), 100 грамів консервованого тунця (у власному соку) містять 154 МО вітаміну D.

Останні новини:  Помилки господарок, які можуть «занапастити» яблучний пиріг

Гриби. Подібно людському організму вони самостійно виробляють вітамін D при впливі сонячного світла.

“Гриби продовжують виробляти вітамін D навіть після того, як їх збирають. Після покупки викладіть їх в такому місці, куди падає сонячне світло-це допоможе збагатити гриби вітаміном в домашніх умовах”, – поділилися порадою фахівці.

Яйця. Медики нагадують, що вітамін D сконцентрований в жовтках. Один великий яєчний жовток містить приблизно 41 МО або 10 відсотків денної норми цієї поживної речовини.

Останні новини:  Лікарка з США назвала 5 головних продуктів для довголіття і щасливої старості

“Дорослим і дітям старше одного року необхідно 10 мкг (мікрограм) вітаміну D щодня”.