Байден зробив новий випад у бік Китаю через Росію: що заявив

13.07.2024   07:21    28

Президент Джо Байден заявив, що європейські союзники готові скоротити інвестиції в Китай, якщо він продовжить підтримувати Росію, пише Bloomberg.

Байден повторив, що Китай безпосередньо не постачав зброю РФ, але водночас наголосив, що КНР не отримає фінансової вигоди, “якщо постачатиме Росію інформацією та потенціалом”.

Зазначається, що коментарі Байдена стали черговим випадом проти Китаю у зв’язку із поглибленням стосунків Сі Цзіньпіна з Путіним, чому приділяється дедалі більше уваги, оскільки союзники прагнуть придушити військову машину Росії в Україні.

Останні новини:  “Повернуся живим або в труні”: індійці розповіли, як РФ кинула їх на війну в Україні, – BBC

НАТО vs Китай

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав Китай “пособником” і навіть “помічником” російської агресії, оскільки він надає військово-технічну допомогу РФ, що дозволяє Кремлю так довго вести війну в Україні.

Повідомлялося, що 10 липня 32 лідери НАТО зажадали від Китаю “припинити будь-яку матеріальну і політичну підтримку військових зусиль Росії”.

Останні новини:  Смертоносні повені посилили економічну напруженість в Центральній Європі

У відповідь на це Китай відкинув звинувачення і зі свого боку звинуватив Альянс у “брехні та наклепі”, попередивши триматися подалі від Азії.


uapress.kyiv.ua