Rheinmetall показав найсучасніший БМП Lynx KF41 з новою баштою Leonardo HITFACT MkII

18.06.2024   12:04    42

Башта HITFACT MkII, розроблена Leonardo, є високотехнологічною системою, яка зараз виробляється та відповідає вимогам НАТО. З більш ніж 500 одиницями, які вже експлуатуються по всьому світу, варіант MkII відомий своїми вдосконаленими функціями. Він включає в себе повністю цифровий набір оптичних датчиків і електричні приводи башти, які підвищують як безпеку, так і продуктивність. Покращені характеристики живучості забезпечують надійний захист у різних сценаріях бою.

Гнучка конструкція башти HITFACT MkII може мати нарізну або 120/45-мм гармату калібру 105/52 мм із низькою силою віддачі, що дозволяє використовувати будь-які стандартні боєприпаси НАТО, а також розширену кінетичну енергію та багатоцільові патрони. Можливості інтеграції башти поширюються на системи командування та управління, розширену навігацію та мережевий зв’язок, що значно покращує ситуаційну обізнаність операторів.

Останні новини:  РФ готує диверсійні атаки на порти і судноплавні компанії ЄС, -  Bloomberg

Ця БМП розрахована на екіпаж з двох або трьох осіб і пропонує додаткові функції, такі як автоматичне заряджання для 120-мм снарядів. Його броня має захист найвищого рівня, а повністю оцифрована архітектура розроблена відповідно до нових вимог C4ISTAR (командування, управління, зв’язок, комп’ютери, розвідка, спостереження, визначення цілей і розвідка). Варіанти додаткового озброєння включають 7,62-мм спарений кулемет або 12,7-мм кулемет, який можна встановити на штирі або дистанційно керувати за допомогою збройової станції HITROLE (RWS).

Останні новини:  В Ізраїлі прокоментували вибухи пейджерів у «Хезболли»

Інтеграція башти HITFACT MkII на шасі Lynx KF41 підвищує загальну ефективність і універсальність машини. Сам Lynx KF41 відомий своєю модульною багатошаровою системою захисту, яка захищає від таких загроз, як:

  • саморобні вибухові пристрої (IED);
  • міни;
  • вогонь прямої та непрямої дії;
  • касетні боєприпаси;
  • протитанкова керована зброя.

Це гарантує, що Lynx KF41 забезпечує комплексний захист і високу мобільність, дозволяючи йому проводити складні військові операції в широкому діапазоні загрозливих середовищ.

Останні новини:  Ізраїль спростував причетність до підриву пейджерів у Лівані

Поєднання модульної конструкції Lynx KF41 і розширених можливостей вежі HITFACT MkII позиціонує цю платформу як грізного суперника в сучасній війні, адаптованого як до поточних загроз, так і до майбутніх викликів. Ця інтеграція підкреслює прагнення Rheinmetall розвивати військові технології та надавати інноваційні рішення для збройних сил у всьому світі.




У міру розвитку глобальної військової динаміки Lynx, оснащений вежею HITFACT MkII, збирається відігравати ключову роль у формуванні майбутнього бронетехніки.


wheel-news.com