Кім Чен Ин обіцяє «беззастережно» підтримати Путіна у конфлікті в Україні

20.06.2024   12:44    38

Кім Чен Ин обіцяє «беззастережно» підтримати Путіна у конфлікті в Україні.

Про це пише Bloomberg.

Лідери Росії та Північної Кореї підписали угоду, що вони прийдуть на допомогу один одному у разі нападу. Кім заявив, що угода підвищує рівень відносин із Росією до союзницьких.

«Я хотів би підкреслити, що народження цього договору, найпотужнішого в історії відносин між Північною Кореєю та Росією, стало можливим завдяки визначній далекоглядності та рішучості президента Путіна», — сказав Кім після переговорів.

Останні новини:  Заборона Заходу на удари вглиб Росії робить F-16 менш ефективними, – BI

Хоча Кім додав, що військова угода здійснюється в оборонних цілях, вона підвищує ризики для США та їхніх партнерів при реагуванні на провокації Москви та Пхеньяну і є символом їхньої непокори західним державам, пише видання.

Лідер КНДР заявив, що його країна «непохитно, беззастережно підтримуватиме будь-яку політику Росії незалежно від ускладнення міжнародної геополітичної ситуації».

Останні новини:  Ізраїль уразив понад 300 цілей у Лівані

Bloomberg нагадує, що візит Путіна відбувся за кілька годин після того, як у вівторок відбулися перші за останні 9 років переговори на високому рівні з питань безпеки між Китаєм та Південною Кореєю.

Після розпаду СРСР та перетворення Китаю на економічну державу, Пекін став головним благодійником Пхеньяну, але поглиблення відносин між Кімом та Путіним може призвести до змін, йдеться у публікації.

Останні новини:  В Ізраїлі прокоментували вибухи пейджерів у «Хезболли»

Це не зовсім те, чого хотів би Китай, оскільки посилення військової напруженості означає збільшення військової присутності США в регіоні. Лім Юль Чхоль.


newformat.info