Як не помилитись з вибором трансляційного обладнання

57

Трансляційне обладнання – це незамінні інструменти для відтворення музики, голосових повідомлень або передачі аварійних сигналів. Воно часто встановлюється у багатоквартирних будинках, офісах, навчальних та медичних закладах, ресторанах, кафе, торгово-розважальних комплексах або інших приватних та громадських місцях. Якщо відповідально та уважно поставитися до вибору акустичних систем або трансляційних підсилювачів, то можна передавати аудіосигнали у будь-яких за площею приміщеннях і на великі відстані.

Яке буває та як вибрати трансляційне обладнання:

У продажу зустрічається трансляційне обладнання, яке відрізняється призначенням, конструкцією, способом встановлення, потужністю звуку, кількістю колонок. Такі пристрої можуть бути використані для трансляції інформаційних повідомлень клієнтам та співробітникам компаній, організації концертів, урочистих заходів, реклами послуг або товарів. До них в основному належать:

  1. Трансляційні підсилювачі. Завдяки таким приладам можна значно посилити потужність звукових сигналів. Існують мікшувальні, багатозонні та матричні підсилювачі. До мікшера-підсилювача підключають відразу кілька джерел аудіо з різним рівнем сигналу: колонки, тюнера, мікрофони, навушники, MP3-програвачі або DJ-апаратуру. За допомогою багатозонних підсилювачів можна розділити системи оповіщення на окремі зони. Вони мають регулятори гучності, які дозволяють контролювати рівень шуму у приміщенні. Матричні моделі відрізняються багатофункціональністю та зручністю експлуатації. Вони підходять для відтворення музики у різних зонах приміщення.
  2. Акустичні системи. Залежно від способу кріплення вони бувають підлоговими, вбудованими та настінними. Підвісні акустичні системи кріпляться до стіни за допомогою спеціальних кронштейнів. Вони відмінно підійдуть для звукового оформлення великих відкритих офісних приміщень, актових або бенкетних залів із високими стелями. Вбудована акустика не займає багато простору і впишеться у будь-який інтер’єр. Такі акустичні системи можна встановити у навчальних аудиторіях, класах, готельних номерах.

Для безперебійної роботи трансляційне обладнання повинно мати спеціальні захисні решітки, панелі, кришки для контактів, пульти дистанційного керування та інші аксесуари.





Особливості вибору

Вибираючи трансляційне обладнання, потрібно обов’язково враховувати такі нюанси:

  1. площа та архітектурні особливості приміщення;
  2. кількість зон для трансляції музики чи голосових повідомлень;
  3. матеріали та формат корпусу;
  4. номінальна та пікова потужність, що витримується динаміком;
  5. діапазон відтворюваних частот;
  6. наявність додаткових функцій (бездротове підключення, захист від вологи та бруду, роз’єми для взаємодії з зовнішніми пристроями, покращення якості звуку, налаштування звукових ефектів).

Намагайтеся вибирати готові комплекти акустичних систем або окремі апарати від надійних компаній-виробників, які користуються популярністю серед споживачів.