Експерти назвали перевірений метод від затхлості взуття

15.05.2024   13:00    12

Якщо відкрите літнє взуття досить просто підтримувати у чистому вигляді за допомогою звичайного процесу ополіскування чистою водою, то з осіннім та зимовим взуттям, а також кросівками та кедами, так не вийде. Навіть якщо регулярно міняти чи прати устілки, то від взуття все одно неминуче з’явиться запах. Його інтенсивність залежить від індивідуальних факторів.

Беремо паперові рушники і рухами, що промокують, прибираємо вологу зсередини. Потрібно щільно притискати паперові рушники, щоб увібралась волога, якщо вона там є. Якщо верх взуття тканинний, м’який, з нубуку або замші, то зовні видаляємо вологу таким же способом. Тепер беремо дві старі шкарпетки та пачку соди. Насипаємо соду порівну в кожну шкарпетку, зав’язуємо гумкою, щоб сода не могла розсипатися та поміщаємо у взуття.

Останні новини:  Багато хто цього не робить, а дарма: навіщо влітку перевертати матрац

Експерти назвали перевірений метод від затхлості взуття

Залишаємо на 8 годин мінімум. Сода не тільки вбере зайву вологу, а ще й неприємні запахи. Тому взуття у вас буде сухе, без жодної затхлості. До речі, цю соду потім використовуємо для побутових потреб, якщо щось потрібно почистити чи відмити. В їжу, звичайно, не використовуємо.

Важливо розуміти: взуття не можна залишати у мокрому вигляді надовго, тому його треба починати сушити відразу ж. Цей спосіб дуже подобається, він ефективно працює, і тому ми можемо вам сміливо його рекомендувати.

Останні новини:  Як отримати роботу без попереднього досвіду: про це варто знати

Загальні поради:

Не ставте взуття поруч з обігрівачами та на сонці – це небажано з тієї ж причини, що й сушіння на батареї. Вибирайте для сушіння добре провітрюване приміщення – взуття висохне швидше.

Використовуйте водовідштовхувальні спреї. З ними і взуття протистоятиме снігу та дощу довше. Відмінно, якщо на дачі у вас є різні пари: кілька універсальних, які підходять для будь-якої пори року.

Останні новини:  Чому одних комарі кусають частіше, ніж інших

Сода (натрій водний карбонат) є надзвичайно корисною для дому через свої властивості знешкодження запахів, очищення та видалення плям, а також як альтернативний засіб для догляду за посудом. Загалом, сода – це універсальний, ефективний та недорогий засіб для дому, який може використовуватися для багатьох різних цілей.





noviydoctor.com