Їх використовують ЗСУ: польські «Краби» отримають вдосконалену південнокорейську гармату K9 Thunder

15.05.2024   05:33    35

Південнокорейська компанія Hanwha Aerospace має намір посилити свою присутність на європейському ринку оборони за допомогою нової експортної угоди щодо інтеграції корейської гармати K9 Thunder на польське гусеничне броньоване шасі Krab. Цей розвиток подій було підтверджено під час зустрічі лідерів польської та південнокорейської оборонної промисловості у Варшаві 10 травня 2024 року.

Подробиці

Партнерство було оформлено листом про наміри, підписаним Hanwha Aerospace і Huta Stalowa Wola, частиною польської державної оборонної групи PGZ. Ця угода передбачає майбутню співпрацю та експорт компонентів для гаубиць K9 Thunder і Krab.

Останні новини:  Hanwha створює нову гаубицю Aerospace 8x8: конкурент RCH 155 і Caesar вперше матиме дальність пострілу більше 70 км

PGZ зазначив, що співпраця вивчатиме можливість адаптації шасі Krab для корейських варіантів K9A2 і K9A3. Раніше було досягнуто успіху в об’єднанні корейського шасі з польською турельною системою Krab.

САУ «Краб» — це самохідна гусенична гаубиця, яка вироблялася в Польщі за допомогою BAE Systems і Samsung Techwin з 1997 по 2006 рік. Нова артилерійська система, яка надійшла у виробництво в 2008 році, використовується польськими та українськими сухопутними військам.

«Краб» важить 48 тонн і має довжину 12,1 метра, оснащений гарматою калібру 155 мм, яка може стріляти снарядами на максимальну відстань до 40 кілометрів, використовуючи боєприпаси типу «Екскалібур». Ця САУ має високу мобільность, розвиває швидкість до 60 км/год на дорогах завдяки своєму дизельному двигуну STX Engine/MTU Friedrichshafen MT881Ka-500, який видає 1000 кінських сил. Має запас із 40 снарядів, розподілених між вежею та корпусом, і оснащена вдосконаленою прицільною системою від WB Electronics Topaz FCS.

Останні новини:  Hanwha створює нову гаубицю Aerospace 8x8: конкурент RCH 155 і Caesar вперше матиме дальність пострілу більше 70 км

Крім того, Krab озброєний кулеметом WKM-B калібру .50 в якості додаткового озброєння. Міцна конструкція включає сталеву броню товщиною до 16 мм, а також гідропневматичну підвіску, яка покращує здатність долати різноманітну місцевість. Екіпаж із п’яти осіб може керувати гаубицею, стабільно випускаючи два снаряди на хвилину або вісімнадцять снарядів за три хвилини під час швидкісних стрільб.

Останні новини:  Hanwha створює нову гаубицю Aerospace 8x8: конкурент RCH 155 і Caesar вперше матиме дальність пострілу більше 70 км

Майбутні удосконалення для серії K9 включають модифікацію K9A2, яка матиме повністю автоматизовану вежу, і більш досконалу модель K9A3, яка включатиме гармату 58-го калібру, подальшу автоматизацію, удосконалення штучного інтелекту та, як очікується, вийде на ринок на початку 2030-х років.




Співпраця між Польщею та Кореєю є давньою і продовжує зміцнюватися, причому Польща все частіше закуповує корейську військову техніку, про що свідчить цей новий контракт між двома країнами.


wheel-news.com