У ЄС пояснили, коли за чеської ініціативи надійдуть до України перші боєприпаси

23.04.2024   10:06    248

Високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що перші поставки артилерійських боєприпасів в Україну за ініціативою уряду Чеської Республіки очікуються наприкінці травня – на початку червня цього року.

Борелль зробив заяву за підсумками Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин, за участі керівників МЗС та міністрів оборони країн-членів, що відбулась 22 квітня у Люксембурзі.

Останні новини:  США хочуть зупинити постачання електроніки з Китаю в Росію - Білий дім

ЄС прагне прискорити поставки в Україну артилерійських боєприпасів та спроможностей протиповітряної оборони. Зокрема, до чеської ініціативи з пошуку та постачання боєприпасів для України, приєдналося багато країн світу. Також існує підтримка німецької ініціативи з пошуку систем ППО для України.

За повідомленням Укрінформ, Жозеп Боррель привітав той факт, що деякі країни ЄС висловили намір зробити конкретні внески у забезпечення протиповітряних спроможностей України, включаючи пускові установки та перехоплювачі до них, а також у постачання Україні артилерійських боєприпасів, відповідно до чеської та німецької ініціатив.




newformat.info

Останні новини:  США так довго воювали з повстанцями, що забули, що таке справжня війна, – Business Insider