Розсипчасте печиво роблю за хвилини та з різними начинками

23.04.2024   18:00    240

Просте та смачне печиво – трубочки з повидлом, що просто тануть у роті. Це саме той варіант, коли потрібно швидко приготувати щось солоденьке до чашки чаю.


Тісто для цього печива готується на вершковому маслі та сметані, завдяки чому виходить дуже ароматним і смачним. Такі хрусткі трубочки можуть бути з будь-якою начинкою або без начинки. А якщо у вас немає густого повидла, що ідеально підходить для наповнення, можна замінити варенням із подрібненими горіхами – це також дуже смачно!

Останні новини:  Шоколадний торт Прага

Інгредієнти

  • Вершкове масло (м’яке) – 125 г
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сметана 15-20% – 125 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Апельсинова цедра – 1 шт.
  • Борошно – 250 г
  • Повило для начинки
  • Цукрова пудра для посипання
Спекла ароматні трубочки з повидлом і закохалась

Покроковий рецепт

У глибоку посудину викласти м’яке вершкове масло, додати цукор і перемішати лопаткою. Додати сметану, ванільний цукор або ваніль та цедру одного апельсина. Ретельно перемішати всі компоненти.





До вершкової маси всипати просіяне пшеничне борошно та замішати тісто спершу ложкою, а потім руками. Замішане тісто загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 1 годину.

Останні новини:  Корисний десерт, який здивує своїм смаком та простотою в приготуванні

Охолоджене тісто поділити на дві частини. Першу частину викласти на поверхню, посипану борошном. За допомогою качалки розкачати в тонкий квадратний пласт. Для начинки підготувати улюблене повидло або густе варення. Розрізати пласт тіста на смужки шириною 7 см.

На край кожної смужки викласти начинку, як на фото. Загорнути тісто з начинкою, сформувати трубочку і щільно заліпити краї тіста. Так само повестись з залишеним тістом і повидлом. Розрізати сформовані трубочки на порційні кусочки-трубочки.

Останні новини:  Тортик за 30 хвилин без духовки

Майбутню випічку викладати на застелене пергаментом деко. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Дозволити смаколикам вистигнути, перекласти на тарілку та посипати цукровою пудрою. Смачного!


odnaminyta.com