Перший сторонній магазин iOS-додатків став доступним в Європі

19.04.2024   08:30    267


Нещодавно ЗМІ писали про запуск бета-версії магазину цифрового контенту AltStore PAL, який є альтернативою App Store. Тепер було оголошено, що платформа офіційно запущена в Євросоюзі і доступна жителям регіону.


Зазначимо, що для взаємодії з AltStore PAL доведеться оформити платну передплату вартістю €1,5 на рік. Завдяки цьому розробники планують покрити витрати, пов’язані з оплатою технологічного збору Apple Core Technology Fee (CTF). Перед встановленням AltStore PAL користувача кілька разів просять підтвердити бажання встановити програму через обмеження App Store.

Останні новини:  Перший човен-невидимка, здатний повертатися на 180 градусів на повній швидкості

Після встановлення стороннього магазину користувач отримує доступ до двох програм від розробника Райлі Тестута (Riley Testut). Йдеться про емулятор Delta, який дозволяє грати в ігри для NES, SNES, Nintendo 64, Game Boy, Game Boy Advanced та Nintendo DS, а також менеджер буфера обміну Clip. Додаток Delta на цьому тижні також з’явився в App Store, і його можна завантажити за межами Євросоюзу. В AltStore PAL Delta можна скачати безкоштовно, а ось за Clip доведеться сплатити внесок на Patreon у розмірі €1.



Цікаво, що магазин AltStore PAL не є чимось новим. Річ у тому, що AltStore для iOS існує з 2019 року, але для встановлення на iPhone потрібно було виконати певні маніпуляції, пов’язані з отриманням привілейованого рівня доступу на пристрої. Тепер же, завдяки законодавству Євросоюзу, що змінилося, магазин офіційно запущений у регіоні і взаємодіяти з ним можуть усі охочі. Майданчик відкритий для продуктів сторонніх розробників. На відміну від офіційного App Store, магазин AltStore передбачає, що розробники використовуватимуть власні сервери та обчислювальні потужності для забезпечення працездатності своїх продуктів.




portaltele.com.ua

Останні новини:  У мережі 6G передали дані зі швидкістю 100 Гбіт/с