Opel Grandland змінив покоління

23.04.2024   20:31    544

Компанія Opel представила нове покоління кросовера Grandland та анонсувала одразу три версії, серед яких є гібридні та електрична.

Opel Grandland другого покоління суттєво змінився: передня частина автомобіля виконана у стилістиці 3D Vizor, спереду і ззаду простяглися світлові смуги, емблема тепер підсвічується білим, а напис Opel на кормі — червоним. У кросовера матрична оптика (кожна фара складається з 25 600 елементів), яка світить яскравіше та краще виділяє об’єкти на дорозі, не засліплюючи інших водіїв. Крім всього перерахованого, новий Grandland більший за попередника, салон у нього просторіший, а багажник – місткіший (+36 літрів).

Останні новини:  Нові правила перереєстрації авто в Україні

У салоні «другого» Grandland з’явився 16-дюймовий екран мультимедійної системи, за кермом встановлений цифровий кластер панелі приладів. Заявлено проєкційний дисплей, управління клімат-контролем здійснюється фізичними кнопками, а сидіння мають німецький ортопедичний сертифікат AGR. Бічні дефлектори інтегровані у двері, що візуально підвищує передню панель.



З незвичайних рішень можна виділити бездротову зарядку смартфона, розташовану під склом. Зрештою, у пасажирів ззаду з’явився додатковий простір для ніг, а задній диван складається в пропорції 40:20:40, збільшуючи об’єм багажника до 1641 літра.

Останні новини:  В Україну привезли новітній суперкар Mercedes-AMG GT (фото)



В основу моделі лягла платформа STLA Medium концерну Stellantis, яку Grandland ділить з Peugeot 3008, і цей «візок» передбачає як встановлення ДВЗ, так і електромоторів з батареєю. У кросовера Opel початкового рівня буде «м’якогібридна» установка з 1,2-літровим трициліндровим двигуном і 48-вольтовим стартер-генератором. На сходинку вище знаходиться плагін-гібрид, який проїжджає на електротязі до 85 кілометрів, але він надійде в продаж пізніше. Ну а найдорожчим буде повністю електричний Grandland.

Останні новини:  Cadillac представив електричний кросовер Optiq

Усі технічні характеристики нового Opel Grandland будуть оприлюднені вже найближчими місяцями, оскільки старт продажів у Європі заплановано на осінь 2024 року.


avtomir.ua