Новий Dacia Duster перетвориться на Renault Duster

23.04.2024   19:31    742
Нове покоління Dacia Duster незабаром перетвориться на новий Renault Duster, який поставлятиметься до Південної Америки та на Близький Схід.

Незважаючи на те, що Duster був розроблений Dacia, Duster також продається під логотипом Renault на кількох міжнародних ринках (а також в Україні).  


Ця стратегія дотримується протягом двох поколінь і не зміниться для нещодавно представленої нової генерації моделі. Французький виробник вже підтвердив та опублікував перші фотографії нового кросовера з емблемою Renault. 

Моделі Dacia завжди продавалися як Renault на експортних ринках. Наприклад, старий Sandero був доступний у Бразилії як спортивна модель R.S. з атмосферним бензиновим двигуном потужністю 150 к.с. Також можна згадати Oroch, пікап на основі першого покоління Duster, або абсолютно новий Kardian, перероблений Sandero Stepway. 

Що зміниться? 

Renault Duster 2025 року





Як і в попередніх поколіннях, новий Duster також випускається як Renault, причому зміни в основному зосереджені на передній частині. Логотип румунського автовиробника було замінено на слово «Renault», яке повністю видно на решітці радіатора. 

Останні новини:  З 1 травня Україна перейшла на оновлену редакцію ПДР: деталі

Як не дивно, бренд відмовився від традиційної емблеми з діамантом, яку можна знайти лише на задній частині та на втулках коліс. Можливо, це пов’язано з вузькою решіткою радіатора та новою емблемою Dacia. А ось ззаду вже можна побачити новий логотип Renault. 

Інші загальні аспекти дизайну ідентичні Dacia Duster, включаючи форму бамперів, фар (навіть світловий підпис такий самий), дизайн коліс, кришки багажника тощо. Габаритні розміри практично ті ж: 4343 мм у довжину, 1810 мм у ширину, 1656 мм у висоту та 2657 мм колісної бази. Багажник вміщує до 472 л. 

Під капотом 

Dacia Duster 2024 року

 

Технічні подробиці поки не розголошуються, але все вказує на те, що це будуть ті ж силові агрегати, що й анонсовані Dacia. Іншими словами: 1.6 Hybrid потужністю 140 к.с., 1.2 Turbo з 48-вольтовою системою м’якого гібрида і потужністю 130 к.с. і ECO-G 100 на природному газі потужністю 100 к.с. У версіях 4×4 Duster пропонує «Terrain Control» із п’ятьма режимами водіння: Auto, Snow, Mud/Sand, Off-Road та Eco. 

Останні новини:  Потужністю понад 1300 сил: Dongfeng показав ефектний електричний пікап

Дизель більше не доступний для Dacia Duster. Тим не менш, для Бразилії пропонуються бензинові двигуни, які використовують етанол, виготовлений із цукрової тростини. 

Новий Renault Duster спочатку вироблятиметься в Туреччині і продаватиметься як у самій країні, так й в регіонах Африки та Близького Сходу. В Європі з логотипом Dacia модель випускається в Румунії. 

У Бразилії, де нинішній Duster виробляється на заводі в Сан-Жозе-дус-Піньяйс (PR), кросовер не змінюватиме покоління найближчим часом. Спочатку його буде оновлено в середині генерації та лише потім буде представлена абсолютно нова модель. Не дивно, адже бразильський Duster перейшов на нове покоління лише у 2020 році, через два роки після євромоделі. 

Останні новини:  Анонсовано кросовер Toyota Crown з новим темним оздобленням, поліпшеною акустикою і просунутою мультимедіа

Збирання в Туреччині 

Renault Duster - виробництво Росія

 

Renault Duster вироблятиметься на заводі Oyak Renault Automobile Factories у Бурсі, і це перший крок на шляху до досягнення мети зробити Renault лідером ринку Туреччини в рамках «Міжнародного плану 2027».  

У рамках стратегії Oyak і Renault інвестують понад 400 мільйонів євро і запустять три нові моделі кросоверів Renault, а також Duster на заводах Oyak-Renault до 2027 року, перетворивши завод на глобальну фабрику, оскільки вироблені автомобілі також підуть на експорт. 

Renault Duster, який почне продаватися в Туреччині через систему попереднього замовлення, буде представлений там у другому кварталі 2024 року. 


motorcar.com.ua