Незвичайний спосіб очистити чайник від накипу

23.04.2024   20:20    616

Ви можете не повірити, але звичайний розсіл з-під огірків чи томатів може допомогти вам очистити чайник від накипу. Розповідаємо, як це зробити просто й швидко.


Не особливо важливо, який вдома у вас чайник – чи електричний, чи металевий – накип у ньому утворюється однаково, й уникнути цього, на жаль, не вдасться. Не допоможуть врятувати ваш посуд від накипу навіть дорогі фільтри від води. Електричні чайники мають властивість швидко ламатись від накипу, а звичайні чайники з накипом можуть шкодити вашому здоров’ю.

Останні новини:  Ці кілька засобів швидко перетворять ваш денний макіяж на вечірній

Як очистити чайник від накипу

Якщо мова йде про звичайні чайники, то накип просто накопичується на стінках, а ось для електричних девайсів він може стати згубним. Накип може з’являтись на нагрівальному елементі, який і контактує з водою, нагріваючи її.



Такий неприємний накип утворюється через солі, що містяться у воді в багатьох містах України. Чим більше цих речовин у воді, тим швидше та активніше вони залишають накип на поверхні посуду. За допомогою спеціальних фільтрів ви можете пом’якшити воду, але позбутись від ризику побачити накип точно не вдасться.

Останні новини:  Яку косметику рекомендується зберігати в холодильнику
Господиня розкрила секрет, як очистити чайник від накипу за допомогою розсолу від томатів й огірків

Ігнорувати проблему точно не потрібно, адже це небезпечно. Перш за все, накип стає причиною, чому електричні прибори служать набагато менше, ніж можуть. Він має велику теплопровідність, а тому “допомагає” чайникам перегріватись. Крім того, накип може шкодити людині – концентрація важких солей потрапляє в організм швидше.

Господиня розкрила секрет, як очистити чайник від накипу за допомогою розсолу від томатів й огірків

Народний спосіб очистити чайник за допомогою звичайного розсолу, який залишається після томатів або маринованих огірків. Оскільки в ньому є лимонна кислота, вона може легко та швидко видалити з поверхні посуду. Налийте розсіл у чайник, доведіть його до кипіння, дайте йому охолонути та вимийте посуд.




noviydoctor.com

Останні новини:  Як видалити плями від фарби для волосся з шкіри та одягу народними засобами