Micron, Samsung та WD підняли ціни на накопичувачі

17.04.2024   18:04    286


Найбільші компанії на ринку флеш-пам’яті, включаючи Micron, Samsung та Western Digital, оголосили про підвищення цін на свої продукти. Причини називаються різні, проте виробники частково посилаються на землетрус на Тайвані. Щоправда, якщо виробничі потужності Micron справді постраждали, Samsung, схоже, намагається отримати більше прибутку з корпоративного сегмента та підвищеного попиту на ШІ-технології.


Землетрус, що стався 3 квітня, став найсильнішим у регіоні за останні 25 років і призвів до численних руйнувань. Відразу після закінчення стихійного лиха Micron зупинила більшу частину виробництва на Тайвані. Найсильніше постраждали високотехнологічні виробництва серверної DRAM, споживчому напрямку NAND для SSD та флеш-накопичувачів пощастило більше. Тайванські ЗМІ повідомляють, що за останні місяці Micron підняла ціни більш ніж на 20%, що, мабуть, не надто позначилося на поставках споживчих продуктів компанії.



Samsung також оголосила про підвищення цін на корпоративні SSD, які, ймовірно, у другому кварталі 2024 подорожчають на 20-25%. За чутками, на ринку спостерігається дефіцит корпоративних SSD, що цілком логічно, адже їх, мабуть, використовують у системах штучного інтелекту. Однак основним компонентом ШІ обчислень залишаються графічні процесори, і там все теж не надто гладко. Очевидно, Samsung вирішила скористатися дефіцитом SSD на ринку ШІ-систем і зіграти на цьому. А оскільки компанія утримує 40% ринку корпоративних SSD, її цінові рішення впливають на всю галузь.



Western Digital не залишилася осторонь і оголосила про підвищення цін на HDD та накопичувачі на флеш-пам’яті, посилаючись на перебої з постачанням.

Останні новини:  Витік муляжів iPhone 16 показує, наскільки гігантським є iPhone 16 Pro Max


portaltele.com.ua