Кремль пригрозив "економічними збитками" для США

22.04.2024   23:00    975
Кремль пригрозив економічними збитками для США

Фото: Getty Images

Дмитро Пєсков дуже переживає за активи РФ у США

Дмитро Пєсков попередив про “злам усіх основ економічної системи” у разі конфіскації російських активів у США.

Вилучення російських активів у США призведе до дій у відповідь і судових розглядів. Це начебто завдасть “серйозних збитків” економічним інтересам Америки. Таку заяву зробив речник Кремля Дмитро Пєсков у понеділок, 22 квітня.

Останні новини:  У Москві масштабна пожежа: для гасіння залучили авіацію

“Це жодним чином не можна сприймати як якісь законні дії, вони протизаконні, і, відповідно, вони будуть так чи інакше предметом якихось дій у відповідь і предметом судових розглядів. І те, і інше буде дуже складним процесом, але воно завдаватиме сильних збитків економічним інтересам Сполучених Штатів”, – запевнив він.



Пєсков пояснив, що “у разі реалізації таких заходів, звичайно, багато країн, багато інвесторів десять разів подумають перед тим, як робити якісь вкладення в американську економіку або зберігати там свої авуари”.

Останні новини:  В ГУР розповіли, скільки ракет є на складах в Росії і скільки вона може виробляти

Він заявив, що в Кремлі “вкрай негативно” ставляться до планів вилучення російських активів, оскільки “це не що інше, як злам усіх основ економічної системи, це – зазіхання на державну власність, на державні авуари, на приватну власність”.



Минулого тижня міністри закордонних справ країн “Великої сімки” схвалили заяву за підсумками зустрічі на острові Капрі в Італії. Питання передачі Україні активів РФ відклали до червня на прохання лідерів країн G7.

Останні новини:  Російський “Газпром” уперше за 25 років відзвітував про збитки за підсумками року


korrespondent.net