Банановий торт на листковому тісті

23.04.2024   07:00    286

Вам знадобиться:

  • 500 г листкового тіста;
  • 1 ст.лож. цукрової пудри.

Для начинки:

Для крему;

  • 180 г цукрової пудри;
  • 300 г кисломолочного сиру;
  • 180 г вершкового масла;
  • 0,5 лимона (цедра);
  • 1 дрібка ваніліну.

Щоб зробити торт із листкового бездріжджового тіста, викладіть його на стіл, присипаний борошном. Розкачайте прямокутники від центру до країв, щоб тісто стало завтовшки 5 мм. Присипте зверху цукровою пудрою.

Останні новини:  Готуємо тісто на кефірі для піци без дріжджів



Вистеліть деко пергаментним папером. Покладіть один шар тіста. Покрийте ще одним пергаментом. Накрийте деком іншого розміру, щоб тісто не дуже сильно піднялося під час випікання.

Поставте у духовку, розігріту до 200 градусів. Випікайте 20 хвилин. Залиште його холонути. Спечіть таким же чином інший корж. Допоки коржі остигатимуть, беріться до крему.



Якщо у вас кисломолочний сир зернистий, перебийте його блендером. Масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб стало м’якішим. Збийте його міксером, додавши цукрову пудру та ванілін. Маса має стати пишною.

Останні новини:  Як правильно вибрати грейпфрут

Поступово додавайте потроху сир, щоразу збиваючи. Лимон промийте, дайте обсохнути. Зніміть дрібною тертушкою верхній шар шкуринки, не зачіпаючи білу частину під нею. Додайте до крему та перемішайте.

Банани обчистьте й наріжте кружальцями. Візьміть форму прямокутної форми, викладіть перший листковий корж. Покрийте третиною крему, розрівнявши його. Далі має йти шар кружалець бананів.

Останні новини:  Кулінари розповіли про секрети покращення класичного омлету:

Викладіть ще частину крему, потім знову банани й ще раз крем. Накрийте другим коржем. Легенько притисніть та відправте до холодильника на 2 години. Перед тим, як подавати до столу, обсипте тортик цукровою пудрою та прикрасьте за власним бажанням.


odnaminyta.com