В Росії загострюється міжетнічна ворожнеча - The New York Times

28.03.2024   21:21    2140
В Росії загострюється міжетнічна ворожнеча - The New York Times

Фото: ТАСС (иллюстрация)

У Росії може початись серйозна міжетнічна ворожнеча


Російський диктатор Путін завжди використовував у своїх цілях етнічну напруженість та перетворює подібні конфлікти на власні політичні “дивіденти”.

Теракт у Підмосков’ї став поштовхом для роздмухування міжнаціональної ворожнечі в Росії. В країні різко зросла антимігрантська риторика серед населення. Про це у середу, 27 березня, пише видання The New York Times.

Видання вказує, що мільйони трудових мігрантів постійно зіштовхуються з ксенофобією у Росії, але тепер вона значно посилилась.

Останні новини:  Ударні дрони атакували російські НПЗ

“Мігранти потрібні як “гарматне м’ясо” для російської армії і як робоча сила. І коли владі потрібно буде виконати план боротьби з тероризмом, вони також зосередяться на цій групі”, – сказала російська правозахисниця Світлана Ганнушкіна.



Вона заявила, що відразу після того, як було оголошено, хто за національністю ймовірні нападники, стало ясно, що силовики хапатимуть таджиків.

“Мігранти з Таджикистану сильно налякані і майже не виходять на вулицю. Тепер вони бояться не тільки депортації, а й того, що їх примусять їхати на війну проти України”, – пише газета.

Останні новини:  Патрушев заговорив про загрозу розпаду Росії

Вона ж додала, що для багатьох не стало сюрпризом те, що у “замовники” теракту “записали українців”.



Видання нагадує, що Путін вміє ти у своїх цілях етнічну напруженість.

“Коли він приходив до влади Росія вела війну проти Чечні. Також Путін сприяв розпалюванню сепаратизму в грузинських регіонах Південна Осетія та Абхазія для подальшої їх окупації”, – пише NYT.

Як відомо, ввечері 22 березня сталася стрілянина в концертному залі Крокус Сіті Голл у Підмосков’ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і підпалювали виходи. Відповідальність на себе взяла терористична організація ІДІЛ.

Останні новини:  Дрони атакували два НПЗ у Краснодарському краї РФ

Згодом російські спецслужби затримали чотирьох чоловіків таджицького походження за підозрою у скоєнні теракту. Іще трьом уродженцям Таджикистану обрали запобіжний захід за підозрою у причетності до теракту. Путін заявив, що в для таджиків нібито підготували “вікно на кордоні з Україною”, попри те, що їх затримали неподалік в білоруського кордону.


korrespondent.net