В Атлантичному океані помітили тварину, яку вважали вимерлою понад 200 років

08.03.2024   19:09    124


Під час аерофотографії, вчені з Бостонського акваріума Нової Англії виявили самотнього кита, який плив на відстані 48 км на південь від Нантакета, штат Массачусетс. Ця тварина, імовірно, здійснювала полювання та на деякий час з’явилася на поверхні води.


За даними Бостонського акваріума Нової Англії, сірий кит (Eschrichtius robustus), який відомий своїм сірим забарвленням та величезними розмірами, вважався вимерлим у цій частині Атлантичного океану протягом понад 200 років. Самки цього виду можуть досягати довжини до 15 метрів і важити близько 41 000 кг. Їх особливістю є відсутність спинного плавника, замість якого є невеликий горб у нижній частині тіла.



Цей вид китів зазвичай зустрічається в Тихому океані, а останній випадок спостереження у цій частині Атлантичного океану датується XVIII століттям.

Останні новини:  Нове дослідження показало, що не всі мисливці-збирачі палеоліту полюбляли м'ясо

Фахівці поки не можуть точно пояснити причину появи кита так далеко на північ. Однак вони припускають, що це може бути пов’язано зі зміною клімату. Зокрема, Північно-Західний прохід, морський маршрут у Канаді, який з’єднує Атлантичний і Тихий океани, в останні роки частіше стає вільним від льоду, що може бути спричинено підвищенням середньої температури на планеті. Джерело




portaltele.com.ua

Останні новини:  Молода професорка створила віртуального двійника людини для запобігання хворобам