США перекинули в Іспанію чотири стратегічні бомбардувальники

28.03.2024   23:57    465


Американські бомбардувальники виконають серію місій в Європі у взаємодії із союзниками та партнерами.

Чотири американські стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer з минулої неділі прибули з Техасу на авіабазу Морон в Іспанії. Про це повідомило Командування ВПС США в Європі.


“Наша здатність виконувати польоти в Арктиці та розміщувати стратегічні бомбардувальники на передових позиціях у Європі має важливе значення для запевнення союзників і партнерів у нашій прихильності до регіональної безпеки та стабільності”, – зазначив командувач ВПС США в Європі генерал Джеймс Хекер.

Останні новини:  Що увійшло в новий пакет допомоги від США: перші деталі

Американські бомбардувальники виконають серію місій в Європі у взаємодії із союзниками та партнерами, “сприяючи стримуванню, забезпечуючи велику оперативну непередбачуваність для потенційних противників”.

Міноборони РФ раніше жалілося, що 24 та 26 березня російські військові змушені були піднімати в повітря винищувачі-перехоплювачі МіГ-31 через наближення над Баренцевим морем до державного кордону РФ стратегічних бомбардувальників B-1B ВПС США.



ВІдомство запевняє, що при наближенні російських винищувачів американські стратегічні бомбардувальники коригували курс свого польоту і відлетіли від російського кордону.

Останні новини:  Польща піднімала свої літаки під час нічного удару РФ по Україні: названо причину


korrespondent.net