РПЦ назвала війну в Україні "священною" і висловила територіальні претензії

28.03.2024   18:00    448
РПЦ назвала війну в Україні священною і висловила територіальні претензії

Фото: samara.bezformata.com

Московський патріархат офіційно оголосив війну в Україні “священною”


Російські попи заявляють про “триєдність” російського народу і про те, що білорусів та українців слід визнати лише субетносами росіян.

Так званий “Всесвітній російський народний собор”, який очолює голова Російської православної церкви (РПЦ) патріарх Московський Кирило (Гундяєв) видав “наказ”, у якому війна в Україні називається “священною”, а території України оголошені такими, що “мають увійти до зони виняткового впливу Росії”. Текст цього “наказу” в середу, 27 березня опубліковано на сайті Московського патріархату.

Останні новини:  Дрони атакували два НПЗ у Краснодарському краї РФ

Вказується, що документ схвалено під час соборного з’їзду у Храмі Христа Спасителя у Москві за участі ієрархів РПЦ та пов’язаних із цією церквою громадських діячів.



Там заявили, що “спеціальна військова операція”, як називають в РФ війну в Україні, є “новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу, що ведеться на землях Південно-Західної Русі проти злочинного київського режиму і колективного Заходу”, а Росія та її народ “виконують місію того, хто захищає світ від натиску глобалізму і перемоги Заходу, що впав у сатанізм”.



Далі в РПЦ називають “руській мір” “духовним і культурно-цивілізаційним феноменом”, що поширюється “істотно далі” державних кордонів як Російської Федерації, так і “великої історичної Росії”.

Останні новини:  Ударні дрони атакували російські НПЗ

У документі сказано що білоруси та українці є лише субетносами росіян, а саму РФ слід відкрити для в’їзду “мільйонів іноземців, які обстоюють традиційні цінності”.


korrespondent.net