Пакистан провів парад військової техніки: які новинки показали (відео)

29.03.2024   05:21    1785

На параді значну частину займали китайські розробки, які локалізовано виробляють у Пакистані, зокрема танки VT-4, ЗРК HQ-9/P та інші.

Збройні сили Пакистану продемонстрували новинки під час параду до Дня Пакистану 23 березня в столиці. Про це повідомляє Defense News.




Під час параду військові показали перші танки VT-4, виробництво яких локалізували в Пакистані. Машина була з дослідної партії, яку представив 6 березня державний виробник Heavy Industries Taxila. За угодою з Китаєм пакистанська армія має отримати 300 танків VT-4 місцевого виробництва.



Вперше на параді показали зенітно-ракетний комплекс великої дальності HQ-9/P. Комплекс теж передав Китай у 2021 році, радіус дії складає 125 км, що вдвічі менше, ніж у китайської армії. Джастін Бронк, аерокосмічний експерт аналітичного центру Королівського інституту обʼєднаних служб, каже, що HQ-9/P має меншу дальність, але кращу електроніку, ніж у російських С-300ПМУ-2.

Останні новини:  ССО за допомогою дронів знищили бронетехніку та групу окупантів на Донбасі (відео)

Також продемонстрували РСЗВ Fatah 2 і балістичну ракету середньої дальності Ababeel. Пакистан також оголосив нові програми, зокрема отримання нової техніки:

  • заміна бойового літака JF-17 на PFX (Pakistant Fighter Experimental);
  • отримання балістичної ракети Fatah 3;
  • розробляється балістична ракета Fatah 4.

Автори пишуть, що програма PFX стала несподіванку, бо є плани придбати китайські винищувачі J-31 і участь в турецькій програмі винищувача пʼятого покоління Kaan. Експерти вважають, що Пакистану доведеться імпортувати ключові технології бойового літака по типу двигунів, радарів і авіоніки.

Останні новини:  Алігатор заблокував військовий літак на базі ВПС США (відео)
парад в пакистаніFullscreen
В Пакистані продемонстрували нове озброєння