Запасайтеся водою та продуктами: українці можуть залишитися без світла – що сталося

12.02.2024   15:48    68


Українці можуть втратити електрику будь-коли, тому важливо бути готовими до цієї події. У разі серйозного пошкодження енергетичних об’єктів відключення електроенергії може бути тривалим. Про це йдеться у заяві КМДА.


Так, Київська міська держадміністрація рекомендує запастися необхідними товарами, включаючи воду та харчові продукти. Щодо води, необхідно мати запас на мінімум три дні. Рекомендується запасатися як питною, так і технічною водою.

Останні новини:  США так довго воювали з повстанцями, що забули, що таке справжня війна, – Business Insider

При цьому на одну дорослу людину на добу припадає близько трьох літрів питної води, а також 10-12 літрів технічної води для гігієни та приготування їжі.

Також важливо мати запас продовольства, яке не потребує холодильника та електрики для приготування. Серед рекомендованих продуктів: консерви, сушене м’ясо, сублімовані продукти, сухарі, сухофрукти, шоколад та інші довготривалі продукти.



Крім того, для комфортнішого періоду без електрики рекомендується мати деякі додаткові предмети. Це включає FM-радіо на батарейках для отримання актуальної інформації, ліхтарі, лампи, свічки, сірники, аптечку з необхідними медикаментами, пальник з газовим балоном або на сухому спирті, теплий одяг, ковдри, місця для домашніх тварин та предмети для забезпечення безпеки на вулиці у темний час доби.

Останні новини:  Україну накрила потужна магнітна буря: як захиститися

Також важливо приділити увагу пожежній безпеці, маючи домашній вогнегасник поруч із місцями використання свічок чи пальників.



Відключення електроенергії в Україні може статися лише у разі обстрілу з боку Росії. Однак без цих ризиків масштабних системних аварій не передбачається, за словами головного диспетчера “Укренерго” Віталія Зайченка.


clutch.net.ua