Українські банки готуються переписати курс долара - що очікувати

09.02.2024   10:30    109


Найближчими днями курси готівкового долара в українських банках можуть зазнати значних змін, але неоднорідні: покупка може знизитися, а продаж підвищитися. Про це повідомляє OBOZ.UA.


Прогнозується, що до кінця поточного тижня (до 9 лютого) вартість долара коливатиметься в діапазоні від 37,25 до 38,4 гривні. Наприклад, на вечір 6 лютого банки середніми значеннями купують долар по 37,55 гривні та продають по 38,05 гривні.

Останні новини:  Україну накрила потужна магнітна буря: як захиститися

Про ці можливі зміни повідомив фінансовий аналітик Олексій Козирєв, зазначивши, що обмінні пункти також чекають на подібні зміни.

Таким чином вартість готівкового долара в обмінниках прогнозується в межах від 37,35 до 38,3 гривні. На поточний вечір вони здійснюють угоди з купівлі середніми значеннями 37,96 гривні та з продажу – 38,05 гривні.

Аналітик зазначає, що протягом цього тижня обсяги купівлі валюти населенням, як і раніше, перевищують суми, що продаються обмінниками та касами банків. Це каже, що українці:

  • стають спокійнішими щодо стрибків курсу;
  • менше піддається паніці навіть за зростання цін в обмінниках.
Останні новини:  Італія надасть Україні комплекс SAMP/T - ЗМІ

Офіційний курс долара, встановлений Нацбанком на 7 лютого, становить 37,62 гривні, що на 7 копійок вище за поточний курс.



З початку грудня 2023 року Нацбанк дозволив українцям купувати будь-яку кількість готівкової іноземної валюти, включаючи долари як у банках, так і в обмінниках.



Попередні обмеження були пов’язані із залишком готівкової валюти у банках станом на 13 квітня 2022 року та обсягом перевищення між купівлею-продажем готівкової валюти та 120% від обсягу купленої безготівкової валюти у населення.

Останні новини:  Глава Нацбанку порахував, чи покриють активи РФ збитки України від війни

Скасування цих обмежень має позитивно позначитися над ринком, сприяючи стабілізації курсів і збільшуючи стійкість валютного ринку.


clutch.net.ua