Трамп «заохочував» би Росію до нападу на країни НАТО, які мало платять на оборону - у Білому домі відреагували

11.02.2024   21:21    111

Колишній президент США Дональд Трамп, який хоче переобрання на другий термін, заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади РФ на країни-члени альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.


Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС із посиланням на слова Трампа під час мітингу в суботу в Південній Кароліні.

Він зазначив, що під час однієї з зустрічей з лідерами НАТО, лідер неназваної «великої країни» альянсу представив гіпотетичну ситуацію, в якій він не виконує свої фінансові зобов’язання в рамках НАТО та зазнає нападу з боку Росії.

Останні новини:  Банківська група Raiffeisen Bank International почне скорочувати свій бізнес у рф

Лідер країни запитав, чи прийдуть США на допомогу за такого сценарію, на що Трамп дав негативну відповідь.

«Ви не заплатили? Ви правопорушник? Ні, я б не захищав вас, насправді, я заохочував би їх (агресорів – ред.) робити все, що вони хочуть. Ви маєте заплатити», – сказав Трамп лідеру неназваної держави альянсу.



У Білому домі назвали цю заяву Трампа «жахливою та безглуздою», і також такою, що ставить під загрозу національну безпеку та економіку США, а також глобальну стабільність.

Останні новини:  Китай різко підняв ціни на свої машини у Росії

«Заохочення вторгнення у країни наших найближчих союзників з боку кривавих режимів є жахливим і ненормальним – і це ставить під загрозу американську національну безпеку, глобальну стабільність і нашу економіку всередині країни», – цитує Bloomberg заступника прессекретаря Білого дому Ендрю Бейтса.



Він додав, що за президентства Джо Байдена НАТО зараз є найбільшою та найважливішою організацією за усю історію.

Останні новини:  Байден буде менше приділяти уваги Україні - Politico

Фото: BRANDON BELL/GETTY IMAGES


news-xl.net