Тепер все буде за новими правилами: ЄС спростив в'їзд для громадян України

12.02.2024   19:51    69


Згідно з повідомленням від міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, українцям полегшать в’їзд до Євросоюзу, починаючи з 12 лютого. Про це він написав у своєму Фейсбуці.


Нові правила передбачають спрощену процедуру виїзду за кордон рейсовими автобусами, що дозволить швидше досягати Польщі та інших країн ЄС. Тепер усі автобуси з України перетинатимуть кордон за попереднім записом у системі “ЄЧерга”, що полегшить процес перетину кордону для пасажирів.

Останні новини:  Росія може застосувати ядерну зброю у Космосі: під загрозою більшість цивільних супутників

Олександр Кубраков підкреслив, що це масштабування проєкту є частиною стратегії щодо реформування сфери міжнародних пасажирських перевезень з акцентом на комфорт пасажирів. З 12 лютого кількість пунктів пропуску, де діє попередній запис, збільшиться з 8 до 29, включаючи нові пункти на українсько-польському кордоні.

Система онлайн-черги вже працює на 8 пунктах пропуску, а з понеділка буде впроваджено також в Угринові, Смільниці та Грушеві. Ці зміни дозволять знизити черги на кордоні та забезпечити регулярний рух рейсових автобусів за розкладом.



Тепер ключове завдання полягає в аналізі навантаження на кордоні та визначенні відповідності маршрутів автобусів. Потім кожному автобусу буде запропоновано певний час для перетину кордону у межах тимчасових слотів.

Останні новини:  В Україну насувається потужний антициклон Sven: прогноз синоптика

Також відомо, що за умов повномасштабної війни чоловікам заборонено перетинати кордон, хоча існують винятки. Крім того, виїзд з України може бути заборонений жінкам з різних причин, як-от відсутність необхідних документів або рішення компетентних держорганів. Минулого року понад 40 тисяч українців відмовили у виїзді з різних причин, повідомляють прикордонники.




clutch.net.ua

Останні новини:  Україну накрила потужна магнітна буря: як захиститися