Тепла підлога під ламінат: все, що потрібно знати про їхню сумісність

26

Підлоги, що приємно гріють ноги — один із найкомфортніших і затишних трендів сучасності. Однак, говорячи про систему «тепла підлога», більшість людей вважають єдино можливим лише такий тандем, як тепла підлога та плитка для підлоги. Логіка цієї асоціації цілком зрозуміла: ламінат, як покриття для підлоги, вироблене з дерев’яної сировини, — мало перейняти особливість дерева деформуватися і розсихатися під впливом постійного джерела тепла.

Чи це так насправді, чи сучасні технології все ж таки дозволяють «подружити» теплу підлогу з ламінатом – ми й обговоримо в цій статті.

Ламінат та тепла підлога: що потрібно врахувати?

Тепла підлога під ламінат створює комфортну атмосферу, підвищує енергоефективність, рівномірно розподіляє тепло та допоможе заощадити на енерговитратах.

Таке покриття для підлоги, як ламінат — чудово прогрівається і тримає тепло, тому його часто використовують разом із системою тепла підлога. Однак, не всякий ламінат підходить для теплої підлоги – звичайний ламінат дійсно дуже чутливий до перепадів температури та вологості, неминучим при використанні теплої підлоги. Тому слід вибирати покриття для підлоги від надійних європейських виробників; не нижче 32 або 33 класів зносостійкості з високими характеристиками вологостійкості та тепловим опором не вище 0,15 м² K/Вт.

Останні новини:  Как выбрать посуду для ресторана, кафе или бара

Також слід пам’ятати, що через особливості виготовлення матеріалу, навіть дуже якісний ламінат для теплої підлоги — не виносить нагріву понад 28 ° С, яких, втім, цілком достатньо для підтримки комфортної температури в приміщенні.

Для того щоб не змушувати Вас розбиратися в тому, чи підходить вибраний Вами ламінат для теплої підлоги, всі гідні виробники ламінату маркують упаковки матеріалу спеціальним позначенням.

Які види теплих підлог під ламінат бувають і який краще вибрати?




На сьогоднішній день існує кілька видів системи «тепла підлога»:
— електрична тепла підлога під ламінат
— водяна тепла підлога під ламінат
— інфрачервона тепла підлога під ламінат, яку часто називають плівковою.

Електрична тепла підлога під ламінат чудово поводиться в процесі експлуатації. Зовні він являє собою стрічки (мати) із сітки, із закріпленим на них кабелем. Даний варіант теплої підлоги є найкращим вибором за співвідношенням ціна-якість-зручність монтажу і чудово підходить навіть приміщенням зі складною геометрією. Існують також варіанти купівлі нагрівального кабелю окремо або придбання секційної електричної теплої підлоги, проте вони менш зручні в процесі монтування системи. Електрична система теплої підлоги укладається в стяжку, але існують також варіанти тонших нагрівальних матів, які можна укласти в плитковий клей.

Останні новини:  Тепловізори iRay інновації, що відкривають нові горизонти

Інфрачервона тепла підлога під ламінат або, інакше звана, плівкова тепла підлога під ламінат – відрізняється від звичайного електричного тим, що нагріває не стяжку та покриття для підлоги, а предмети, розташовані на ньому. Плівкову теплу підлогу під ламінат вибирають за більш економічне споживання електроенергії, швидкий і легкий процес сухого монтажу, який цілком можливо виконувати своїми руками і завдяки якому ви отримуєте рівномірне та швидке прогрівання приміщення. Крім того, плівкова тепла підлога не пошкоджується навіть при зміні покриття, тому її можна використовувати повторно. Така система відмінно поєднується з ламінатом, більше того, на сьогоднішній день є, мабуть, найкращою системою тепла підлога під ламінат.

Водяна тепла підлога під ламінат – відмінний варіант для регіонів, де електричні теплі підлоги є надто витратним способом опалення через високі ціни на електроенергію. Однак багато людей сумніваються, чи можна укладати водяну теплу підлогу під ламінат? Щоб відповісти на це питання, давайте розберемося в особливостях конструкції.

Останні новини:  Kia Sportage - оптимальний автомобіль для великого міста

У теплих підлогах водяного типу джерелом тепла служать труби, які стійкі до деформації і при зламі та наступному нагріванні самі відновлюють колишню форму. Крім того, труби стійкі до дії корозії та заростання, а їх термін експлуатації становить понад 50 років.

Незважаючи на страх поєднувати водяну систему опалення з ламінатом, їх тандем показав себе як надійний, комфортний і фінансово вигідний засіб опалення. Однак, у цьому разі, укладання теплої підлоги під ламінат обов’язково вимагає наявності спеціальної синтетичної підкладки, а також товщини стяжки над системою не більше 30 мм.

Радіатори опалення все більше йдуть у минуле, поступаючись місцем радіаторам у підлогу, дизайнерським радіаторам та системі «тепла підлога». Підлоги з підігрівом — це естетичне, комфортне, надійне і вигідне рішення, яке чудово поєднується з улюбленим покриттям підлоги сучасних інтер’єрів, — ламінатом. Тому, укладання теплої підлоги під ламінат – не тільки можливе, а й вдале інтер’єрне рішення.

Для вибору теплої підлоги під ламінат або консультації зв’яжіться з представником teplapidlogavsim.com та обговоріть ваш проект.