КНР запустила у космос п’ять супутників дистанційного спостереження

25.01.2024   22:22    53
КНР запустила у космос п’ять супутників дистанційного спостереження

Фото: Xinhua

Китай запустив у космос п’ять супутників


Ракета з космічними апаратами на борту стартувала з космодрому Цзюцюань і успішно вивела всі супутники на заплановані орбіти.

Китай 23 січня запустив комерційну ракету-носій Ліцзянь-1 Y3 із п’ятьма супутниками дистанційного зондування Землі. Про це повідомляє Xinhua.

Зазначається, що ракета з космічними апаратами на борту стартувала з космодрому Цзюцюань у пустелі Гобі на північному заході Китаю о 12:03 за місцевим часом (6:03 за Києвом) і успішно вивела всі супутники на заплановані орбіти.

Останні новини:  Байден буде менше приділяти уваги Україні - Politico

Ракета Ліцзянь-1 (Kinetica-1) є першою легкою чотириступінчастою твердопаливною ракетою, збудованою компанією CAS Space, комерційним підрозділом Китайської академії наук (CAS). Її висота – 30 м, діаметр – 2,65 м, вага – 149 тонн. Ракета здатна підняти на навколоземну орбіту до 2000 кг корисного вантажу. Перший політ Ліцзянь-1 відбувся 27 липня 2022 року, тоді вона вивела в космос шість супутників. Нинішній запуск став третьою місією серії ракет-носіїв Ліцзянь-1 та 16-м орбітальним запуском у Китаї від початку року.



Також повідомлялося, що китайська приватна аерокосмічна компанія Orienspace 11 січня вперше запустила в космос ракету-носій власного виробництва Gravity-1, яку називають “найпотужнішою твердопаливною ракетою у світі”.




korrespondent.net

Останні новини:  Депутат Європарламенту закликав призупинити статус країни-кандидата для Грузії