Тест на коронавірус шляхом ПЛР: точно, швидко, з правильною довідкою

13

Більшість областей України все ще перебувають в «червоній» зоні карантину. Показники захворюваності населення на COVID-19 залишаються високими. Тож першочергове завдання кожного з нас – дбати про своє здоров’я та здоров’я людей, які поруч. Зокрема, вчасно проходити лабораторну діагностику, аби зупинити розповсюдження SARS-CoV-2.

ПЛР-тест на коронавірус (полімеразна ланцюгова реакція) покликаний виявляти вірусний генетичний матеріал у людському організмі. Тестування на ковід дозволяє ідентифікувати РНК SARS-CoV-2 (оскільки цей штам є РНК-вмісним).

Чи потрібно обстежуватись перед подорожжю за кордон?

Так, зараз, щоб перетнути кордони більшості держав світу, потрібно мати негативний результат ПЛР-аналізу (щоправда, деякі країни приймають іноземців і з експрес-тестом на антиген). Висновок лабораторії має бути надрукований на спеціальному бланку, зразок якого затверджений на міжнародному рівні.

На довідці має стояти QR-код. Відсканувавши його, прикордонники зможуть отримати інформацію про лабораторію, яка видала документ, а також перевірити персональні дані самого мандрівника.

Довідка про негативний результат має бути перекладена англійською мовою. Більшість діагностичних закладів беруть з пацієнтів додаткову плату за переклад. Лабораторія «Меділабс», у якій можна здати ПЛР-тест у Києві, Хмельницькому, Вінниці, надає цю послугу безоплатно.

Термін дії довідки про результат обстеження всі держави визначають по-різному. Здебільшого він складає 2-3 доби. Щоб отримати точну інформацію з цього питання, треба звернутися в посольство країни, до якої ви плануєте вирушати.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?

Навіщо здавати ПЛР для поїздок Україною?

Українським урядом ухвалене рішення про те, що від 21 жовтня їздити в громадському транспорті, який прямує з однієї області в іншу, можуть громадяни, котрі пройшли повний курс вакцинації.

Невакциновані особи, щоб отримати дозвіл на проїзд,  повинні здати:

  1. експрес-тестування на антиген;
  2. або ПЛР-аналіз.

Довідка дійсна 72 години. З нею можна відвідувати й громадські місця: ресторани, кав’ярні, кафе, бібліотеки, кінозали, торговельні центри тощо.

Через три доби дослідження доведеться проходити знову. Такі вимоги поширюються на регіони, що перебувають у «червоній», «оранжевій», «жовтій» зонах карантину.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?

Наскільки точним є результат?

Полімеразна ланцюгова реакція забезпечує відповідь майже зі 100-відсотковою точністю. Випадки, коли тест помиляється, рідкісні. Це може статися, якщо пацієнт не підготувався належним чином до аналізу або ж лаборант схибив під час забору біологічного матеріалу чи в процесі дослідження.




Лабораторія «Меділабс» дбає про своїх пацієнтів. Тому весь персонал щороку проходить курси підвищення кваліфікації, бере участь у вітчизняних та міжнародних семінарах, конференціях, практичних навчальних заходах.

У закладі використовують сертифіковані тестові системи, які міжнародна медична спільнота визнала найефективнішими.

Яка підготовка до тестування необхідна?

Є кілька правил, яких потрібно дотриматись, щоб отримати правильний результат:

  1. Не пити й не їсти щонайменше 2 години до процедури.
  2. Не курити протягом 4 годин до візиту в діагностичний заклад.
  3. Не вживати алкоголь щонайменше добу перед обстеженням.
  4. Не використовувати ліки для горла й носової порожнини мінімум 12 годин до аналізу.
Останні новини:  Юридические аспекты трудоустройства украинцев в Европе

Зранку перед тестуванням не можна чистити зуби. Рекомендується відмовитися також від жуйки, спрею для освіження подиху.

Як відбувається забір біоматеріалу?

Процедура триває кілька секунд. Лаборант бере мазок зі слизової оболонки рото- чи носоглотки. Болю ця маніпуляція не викликає. З’являється короткочасний дискомфорт, який швидко минає.

Чи довго чекати на відповідь?

У «Меділабс» результати готові вже через 6 годин після забору зразка. Додаткової плати за терміновість не треба.

Коли краще здавати аналіз?

Якщо у вас з’явилися симптоми ковіду або є підозра на безсимптомний його перебіг, варто здати ПЛР-тест на коронавірус у Києві.  Міністерство охорони здоров’я підтверджує: ця методика покаже, чи є у вашому організмі інфекція, навіть коли ознаки хвороби ще не дали про себе знати.

Щоб пройти діагностику, потрібно попередньо записатись – на сайті лабораторії або телефоном. Вам не доведеться стояти в черзі й ризикувати власним здоров’ям.